Twitter Facebook

Főpolgármesteri Hivatal: Koltay más színházak rovására szerződtetett


2011. június 10., 16:44

Images_7827
József Attila Színház
Koltay Gábor, a József Attila Színház volt megbízott ügyvezető igazgatója nem kizárólag a társulat korábbi tizennyolc tagjával és öt új taggal kötött szerződést, de leszerződtette a színház teljes személyzetét is – közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.

A közlemény szerint Koltay Gábor összesen hetvenkilenc július 1-jével hatályba lépő szerződést kötött. A színház éves támogatása 132 millió forint, amelyhez képest az újonnan megkötött szerződések további 204 millió forint terhet jelentenek. „Fedezet hiányában ezt a főváros csak más fontos feladatok rovására tudja biztosítani, adott esetben más színházak művészi munkájának terhére” – írta a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény kitért arra is, hogy a volt megbízott igazgató a kontraktusokat a tulajdonostól kapott többszöri, határozott szóbeli utasítás ellenére kötötte meg a pályázati kiírás megjelenését követően. „Az ügyvezető szerződéskötési jogosultsága egy lehetőség, amely nem jelent szerződéskötési kényszert, különösen akkor, ha az általa ismert rendelkezésre álló pénzügyi keret ezt nem teszi lehetővé” – fogalmazott a hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

Koltay Gábor csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a fővárossal egyetértésben szerződtette a társulat tagjait annak érdekében, hogy elkezdhessék a felkészülést a következő évadra.

A leváltott direktor emlékeztetett arra, hogy a március 16-i társulati ülésen Csomós Miklósnak, Budapest kultúráért felelős főpolgármester-helyettesének Fehér Anna színművész tette fel a kérdést, hogy Koltay Gábornak joga van-e szerződtetni a színészeket. „A kérdésre egyértelmű válasz érkezett: a megbízott ügyvezető igazgató teljes jogkörrel járhat el” – mutatott rá Koltay Gábor, aki április 1-jével vette át a József Attila Színház vezetését.

A volt megbízott igazgató szerint a társulattal a spórolás jegyében írták alá a szerződéseket, így például a színészek ingyen szolgálatként vállalták el a jövő évad első három előadását, a műszak lemondott a túlórapénzről. Az igazgató szerint „több tízmillió forintot” spóroltak meg a színháznak.

MTI

Kapcsolódó:

>>> Hangfelvétel bizonyítja: Koltay Gábor engedéllyel kötött szerződéseket
>>> A József Attila Színház társulata kiáll Koltay Gábor mellett
>>> Már nem Koltay Gábor vezeti a József Attila Színházat – Koltay türelmet kér
>>> A fiatalokat is meg kell szólítania a József Attila Színháznak – Kiírták az igazgatói pályázatot

Címkék

0 hozzászólás