Twitter Facebook

Hangfelvétel bizonyítja: Koltay Gábor engedéllyel kötött szerződéseket


2011. június 10., 13:40

Images_7773
József Attila Színház
Az Index című portálon megjelent hanganyag szerint a József Attila Színház március 16-i társulati ülésén Csomós Miklós azt mondta: Koltay Gábor teljes jogkörű vezetője az intézménynek, megerősítve ezzel azt, hogy a kinevezett vezető társulatot szerződtethet.

Arról, hogy Koltaynak teljes felhatalmazása volt a város vezetőitől, a tegnapi, József Attila Színházban tartott sajtótájékoztatón mondta el az eltávolított igazgató, szavait a társulat jelenlétével hitelesítette.

A hangfelvétel elején Fehér Anna színésznő kérdezi, hogy mikor lesz döntés a jövőben a szerződésekről, illetve a kifizetésekről, mivel a színházi szezonban most kötik a szerződéseket, az évad kiírása is ebben az időszakban történik, ahogy a bérletek eladása is.

„Nagyon rövid időn belül, mert a megbízott ügyvezető igazgató csak a nevében megbízott, ügyvezető igazgatóként ugyanúgy funkcionál, mintha pályázaton nyerte volna el ezt a tisztséget. A pályázatot a lehető legrövidebb időn belül lebonyolítja a város vezetése” – mondta erre válaszul Csomós.

„De a Gábor szerződtethet? Mert már nagyon kilógunk a szerződtetési időszakból?” – szól közbe egy kérdező, Bóta Gábor, a Népszava újságírója.

„Mivel mondtam, hogy a megbízottként, csak jelző a neve előtt, de teljes jogkörrel működik, mint ügyvezető” – válaszolta Csomós.

„Tehát szerződtethet?” Itt Csomós válaszát nem hallani jól, de bólintott, mert az újságíró Koltayhoz fordult, hogy ezzel a társulattal szeretne-e dolgozni igazgatóként, aki válaszában megerősítette, hogy igen, ezzel a társulattal pályázna. Szeretné megnyugtatni a kedélyeket, rendbe tenni a dolgokat és továbblépni.

„Egyetértek” – mondta az elhangzottakra Csomós, aki a 272 millió forintos tartozást is szóba hozta, sőt a város és saját mulasztásáról is beszélt, mert nem tudtak mindent megtenni a főváros átvételekor.

Címkék

1 hozzászólás

Rigó Márta több mint 4 éve

Abnormális a lakosság fele.. Nem tudom , én hová is tartozom…?!