Twitter Facebook

Már nem Koltay Gábor vezeti a József Attila Színházat - Koltay türelmet kér


2011. június 8., 14:40

Images_7773
József Attila Színház
A Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóságának sajtóközleménye:

Tarlós István főpolgármester, tekintettel arra, hogy bizalma megrendült a József Attila Színház Nonprofit Kft. megbízott ügyvezető igazgatója Koltay Gábor iránt, a 2011. július 31-ig szóló határozott idejű megbízását a mai nappal azonnali hatállyal visszavonta, és ezzel egyidejűleg Bognár Józsefnét, a színház gazdasági igazgatóját bízta meg július 31-ig az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Budapest, 2011. június 8.


Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint a megbízott ügyvezető igazgató felmentésére azért került sor, mert megrendült benne a városvezetés bizalma.

Mint az MTI-nek elmondta, megbízott ügyvezetőként Koltay Gábor fő feladata a válságmenedzselés volt. „Koltay Gábor azonban átlépve hatáskörén nem csupán a régi társulattagok szerződését hosszabbította meg, hanem új szerződéseket is kötött” – mutatott rá a főpolgármester-helyettes, utalva arra, hogy ezzel nemhogy nem stabilizálta, de vélhetően rontotta is a színház pénzügyi helyzetét a megbízott igazgató.

Csomós Miklós szerint Koltay kényszerhelyzetbe hozta a fővárost, ez rendítette meg a bizalmat iránta. „Koltayra nem haragszom, de elfogadhatatlan, hogy nem egyeztette lépéseit a fővárossal” – hangsúlyozta a főpolgármester-helyettes.


Koltay Gábor közleménye

A József Attila Színház éléről történt június 8-i felmentésemmel kapcsolatban szinte az összes magyar sajtóorgánum, rádió, televízió megkeresett. Azonnali menesztésemet megdöbbenéssel vettem tudomásul, hiszen több mint két hónapja keményen dolgoztam a Színház jövőjéért, abban a szellemben, amelyet a Fenntartó egyértelmű márciusi bejelentésével egyetértve társulati formában képzeltem el. Őszintén remélem, a történtek nem azt jelentik, hogy a Színházat mégiscsak bezárják, vagy más formában kerül hasznosításra az épület. Mindenkitől türelmet kérek, néhány napon belül bővebb információval szolgálok a sajtó képviselőinek.


Koltay Gábort április 1-jével nevezték ki a József Attila Színház ügyvezetőjévé, miután Méhes László bizalomvesztés miatt beadta lemondását az igazgatói posztról.

Korábban:

>>> Hírek – Koltay Gábor a József Attila Színház élén
>>> Interjú – Zsótér Sándor: „Ez igazán szép vége a történetnek”
>>> Hírek – Méhes László köszönetet mond
>>> Hírek – Színház marad a József Attila Színház
>>> Hírek – Léner Péter nyílt levele Tarlós Istvánhoz
>>> Hírek – A Teátrumi Társaság a József Attila Színházról: „A színház lelkét likvidálják”
>>> Hírek – A Fővárosi Színigazgatók Egyesületének nyilatkozata a József Attila Színházról
>>> Hírek – Léner Péter a József Attila Színházról: „Aki bezárja, az a felelős”
>>> Hírek – József Attila Színház: Nem megszűnik, csak „átalakul”
>>> Hírek – A Színházi Társaság a főpolgármesterhez: „Gondolja át még egyszer”
>>> Hírek – A főváros bezárja a József Attila Színházat
>>> Blog – Színházat bezárni nem kell félnetek jó lesz

Címkék

0 hozzászólás