Twitter Facebook

Lemondott Méhes László


2011. február 3., 15:45

Lemondott Méhes László a József Attila Színház igazgatója.

Images_4545
József Attila Színház
A direktor felajánlotta, hogy lemond színházigazgatói mandátumáról, ha a fővárosi önkormányzat garantálja az angyalföldi színház megmaradását és színvonalas működését. Azt is hozzátette: reméli, így a következő évadtól már olyan vezető állhat a teátrum élén, aki minden szempontból bírja a városvezetés bizalmát és támogatását. Tarlós István elfogadta az igazgató lemondását és kijelentette, hogy főrendezőként szívesen látná Méhest – adta hírül a nol.hu a direktor közleményére hivatkozva.

„Tarlós István akceptálta felajánlásomat, és biztosított róla, hogy szívesen látna főrendezőként egy új színházigazgató oldalán. Ezt a megtisztelő gesztust hét hónapos igazgatói munkám elismerésének tekintem, és a velem együtt keményen dolgozó társulat nevében köszönettel veszem. Egyelőre azonban még nincs olyan helyzet, hogy azt vizsgáljam, a jövőben milyen szerepet látok magamnak a József Attila Színháznál” – szerepel Méhes László közleményében. „A hivatalos írásos dokumentumokra még várni kell, így pontos terveket és számokat ígéretünk ellenére egyelőre nem közölhetünk. Az ugyancsak múlt héten tartott színigazgatói értekezleten Csomós Miklós főpolgármester-helyettes úr azt közölte, hogy a többi színháztól eltérően a József Attila Színház költségvetési támogatásának összegéről csak később születik döntés” – írta az igazgató. Méhes azt is elmondta, hogy a következő hetekben a színház 2011. évi stabil pénzügyi helyzetének megteremtésére és a további működés feltételeinek biztosítására fog koncentrálni.

A teátrum erre a hétre ígérte a Fővárosi Önkormányzat és a József Attila Színház közötti megállapodás megszületését.


Méhes Lászlót tavaly májusban nevezték ki – pályázati megmérettetés után – a József Attila Színház igazgatójává. akkor úgy fogalmazott: „a József Attila Színház sikeresen működik, de – pályázatával összhangban – kiemelte: a változatlanságra építeni nem szabad”. (Dudás Ernő felvétele a kinevezés átadásának ünnepségén készült.)

Images_3808
Fotó: Dudás Ernő
Méhes László, Mácsai Pál

Szeptemberben kiderült: Léner Péter igazgatósága idején kétszázmilliós nagyságrendű hiányt halmozott fel az intézmény. Méhes feljelentést tett, és elindította az adósságrendezést, amiben sikeres is volt. Az idei fővárosi költségvetési koncepcióból azonban az derült ki: a színház csak a működéséhez szükséges összeg kevesebb mint 60%-át kapja meg, vagyis szeptembertől leáll a színház.

>>> Sikkasztásgyanú a József Attila Színházban

Címkék

0 hozzászólás