Twitter Facebook
Rövid hírek

Sikkasztásgyanú a József Attila Színházban


2010. november 24., 10:00

Több mint négymillióra szerződött Balatoni Mónika dramaturg, igaz, nem egy színházzal, hanem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal. – 272 milliós hiányra derült fény a József Attila Színházban. – Tegnap is le akarták váltani Alföldi Róbertet. Rövid híreink.

- ÉRTÉKES TANÁCSOK. Bruttó 4 millió 340 ezer forintra szerződött Balatoni Mónikával a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) – derül ki a minisztérium nyilvános szerződéseiből.  Az összegért cserébe idén júliustól fél éven át a KIM-nek tanácsokat adó Balatoni Mónika a szerződés leírása szerint igazi reneszánsz ember: a kormányprogram stratégiájától kezdve, a lakossági kommunikációval bezárólag számos területen számítanak meglátásaira. Kis szépséghibája a történetnek, hogy Balatoni Mónika nem politikaimarketing-guru, hanem dramaturg, rendezvényszervező – adja hírül a hirszerzo.hu portál.

Images_3076
József Attila Színház
HIRTELEN HIÁNY. A József Attila Színház áprilisban megválasztott új igazgatója 272 millió forintos hiányt tárt fel, amelyet az utóbbi félévben szigorú válságintézkedésekkel 100,5 millió forintra sikerült leszorítani – mondta el az Fn.hu-nak Méhes László igazgató. A portál felteszi a kérdést: ki felel a csődközeli állapotért? A számítógépekhez nem értő könyvelő, esetleg az ügy kirobbanása óta betegállományban lévő gazdasági igazgató vagy a korábbi igazgató? Több év, amíg az adósságot ledolgozza a színház, aminek érdekében csökkentek a fizetések is az intézményben.

- LEVELE. A Jobbik ma is Alföldi Róbert leváltását szorgalmazta a Nemzeti Színház éléről, arra – is – hivatkozván, hogy botrányt botrányra halmozott, többek közt nevéhez fűződnek olyan, minden jó ízlésű embert sértő előadások, amelyek pedofíliát, homoszexualitást és egyéb devianciát népszerűsítenek. Szerinte az egyik legnagyobb port a János vitéz Alföldi-féle „feldolgozása” kavarta, melyben „Juliskát” Nyugati téri prostituáltként jelenítette meg, holott a Nemzeti Színház szerepe a magyar irodalmi értékek és hagyományok megőrzése lenne. Azt is mondta, hogy a színház látogatottsága csökkent. Pedig nem, viszont duplájára nőtt a bérletesek száma, és nőtt a visszatérő közönség aránya is. – Tessék megnézni az Index videóját, kb. a videó közepétől van az érdekes rész.

Címkék

0 hozzászólás