Twitter Facebook

Vasárnap búcsúzik a József Attila Színház – A soproniak nem pályáznak az angyalföldi teátrumra


2011. június 17., 21:00

Images_7945
József Attila Színház - bejárat a Déryné közből
Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója cáfolja, hogy akár ő, akár Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház vezetője pályázna a budapesti József Attila Színház direktori posztjára.

Koltay Gábor, akit július 8-án mentett fel váratlanul vezetői tisztségéből Tarlós István fővárosi főpolgármester, másnapi sajtótájékoztatóján többek között azt a kérdést tette fel, hogy van-e a pályázók között olyan, aki üres színházat szeretne látni? Koltay neveket is említett: Horgas Péter díszlettervezőn, az AKKU korábbi vezetőjén kívül Nyerges Ferenc, Nemcsák Károly és felesége, Darvasi Ilona nevét mondta.

Az egyik említett, Nyerges Ferenc a nyugatmagyar.hu-nak nyilatkozva cáfolta, hogy ő, illetve a Soproni Petőfi Színház vezetője a budapesti József Attila Színházba készülne. „Nekem és Darvasi Ilonának is érvényes munkaszerződésünk van Sopronban, eszünk ágában sincsen változtatni – közölte a lapban Nyerges. – Nekem az önkormányzattal van határozott idejű ügyvezetői szerződésem a Pro Kultúra vezetésére, Darvasi Ilona színházigazgató asszonynak határozatlan időtartamra, a Pro Kultúrával. Hozzáteszem, hogy a magam részéről októberben lesz 20 éve, hogy Sopronban dolgozhatok, vezetői pályámat itt akarom és fogom befejezni”.

A József Attila Színház igazgatói pályázatát a mai napig lehetett beadni. Az elbírálás határideje: a pályázat benyújtását követő 45. nap. A pályázatokat az előadó-művészeti törvény 39. § (6) bek. alapján létrehozott szakmai bizottság véleményének mérlegelésével a főpolgármester bírálja el és dönt a munkakör betöltéséről.

Vasárnap délután fél 6-kor ér véget a József Attila Színház ezen évadának utolsó előadása. A színház előcsarnokában a társulat tagjai ezúttal is – amint június 9. óta minden alkalommal – gyertyás sorfallal búcsúztatja nézőit. A színház törzsközönségének egyes tagjai arra kérik mindazokat, akiknek fontos a József Attila Színház sorsa, jöjjenek az angyalföldi teátrumba, jelenlétükkel is támogatva a társulatot és az intézmény fennmaradását. Az utolsó előadásra jegyek még kaphatók. 7óra7

Címkék

1 hozzászólás

Kókuszka több mint 4 éve

Felhívás!
Többen gondolkodtunk azon, hogy nekünk, nézőknek is tenni kell valamit a József Attila Színházért. Ezért kérünk mindenkit, akinek szívügye a színház, vagy úgy érzi, hogy nem lehet emberek egzisztenciájával játszani, az jöjjön június 19-én, vasárnap, 18:30-ra a JASZ aulájába, és a Mici néni két élete című előadás után csatlakozzunk mindannyian a színészek gyertyás sorfalához. Legyünk minél többen, lássák a színház dolgozói, hogy mellettük állunk, lássa mindenki, hogy nincsenek egyedül. Egyelőre a színház falain belül maradunk, de ha kell, máskor-máshol is hangot fogunk adni nemtetszésünknek.