Twitter Facebook

Hát akkor itt fogunk élni alternatív · progresszív

Móricz Zsigmond Színház


7óra79 pont
Idő3 óra 40 perc, egy szünettel
Hát akkor itt fogunk élni - Olt Tamás, Pásztor Pál, Széles Zita – Móricz Zsigmond Színház: Hát akkor itt fogunk élni (Fotó: Karádi Zsolt) Hát akkor itt fogunk élni – Móricz Zsigmond Színház: Hát akkor itt fogunk élni (Fotó: Karádi Zsolt) Hát akkor itt fogunk élni – Móricz Zsigmond Színház: Hát akkor itt fogunk élni (Fotó: Nagy Erzsébet) Hát akkor itt fogunk élni – Móricz Zsigmond Színház: Hát akkor itt fogunk élni (Fotó: Nagy Erzsébet)

7óra7-nézőpont

Állj! Elsőbbségadás kötelező · 9 pont

A felmerülő kérdés: vajon milyen is igazából a mi kis városunk, amely jelen esetben Nyíregyháza? Leírható sok-sok statisztikai adattal, közismertekkel és meglepőekkel egyaránt. Hogyan járja végig a postás a reggeli körútját? Melyik pékségben érdemes megvenni a reggelit? Melyik cukrászda a legfinomabb? Hová érdemes beülni egy kávéra? Ezekre a kérdésekre a nyíregyieknek megvannak a saját válaszaik. Ahogy amúgy minden város, község és falu lakóinak is. Vajon mások-e az emberek a nyíregyházi falak mögött? Hogyan élik az életüket – és amúgy élet ez egyáltalán? A Móricz Zsigmond Színház előadása nagyon határozottan azt állítja, hogy igen. Csak nem vesszük észre.

(tovább)

Tartalom

Színpadi játékélet, Thornton Wilder: A mi kis városunk című drámája alapján, nyomán, okán, szerkezetét felhasználva, figuráit átnevezve, módosítva, átszínezve, és az egészet áthelyezve az amerikai Grover’s Corners-ből a magyarországi Nyíregyházára. S mindezt különféle utcán és könyvekben és interneten talált mondatokban elbeszélve.

(tovább)

Szereplők

Antal Olga
Horváth Réka
Jenei Judit
Losonczi Kata
Molnár Mariann
Szalma Noémi
Széles Zita
Avass Attila
Balogh Gábor
Horváth Sebestyén Sándor
Illyés Ákos
Nagyidai Gergő
Olt Tamás
Pásztor Pál
Vicei Zsolt

Stáb

Látvány:Füzér Anni
Dramaturg:Faragó Zsuzsa
Színpadra alkalmazta:Forgács Péter
Színpadra alkalmazta:Faragó Zsuzsa
Rendező:Forgács Péter
Bemutató időpontja2010. február 20., 19:00

Előadások