Twitter Facebook

Joseph Stein, Jerry Bock, Sheldon Harnick

Hegedűs a háztetőn színmű · klasszikus

Vígszínház


7óra77 pont
Közösség7.25 pont
Idő2 óra 55 perc, egy szünettel
Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn - Láng Annamária, Szemenyei János – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn - Igó Éva, Hegedűs D. Géza – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn Hegedűs a háztetőn - Farkas Izsák – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn - Középen: Hegedűs D. Géza – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn - Hegedűs D. Géza – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn - Farkas Izsák – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn - Hegedűs D. Géza – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci) Hegedűs a háztetőn – Vígszínház: Hegedűs a háztetőn (Fotó: Geberle Berci)

7óra7-nézőpont

Kántaton rendszer · 7 pont

Minálunk valahogy úgy alakult, hogy a hagyomány szavunkat felruháztuk valamilyen romantikus bájjal, és körbebugyoláltuk egyfajta érinthetetlen tiszteletaurával, a modern szóhoz pedig hozzácsaptuk a dekadenst, az érthetetlent, sőt, gyakran még az öncélút is. Furcsa fintora a sorsnak, hogy előbbinek az éppen aktuális jelen, míg utóbbiaknak a történelem ad inkább tejet, mézet meg Kánaánt. Persze az új is csak azért kell, hogy hagyománnyá vénüljön, és kisvártatva egy másik új vegye át a helyét, hogy aztán az is rutinná kopjon. Hát miért is akkor ez az ádáz testvérharc a fejlődés gyermekei között? Miért is vesszük dogmának évszázadok rutinját, amikről azt sem tudjuk már, honnan jöttek? És miért van az, hogy a hagyomány mindig az ember fölött ágaskodik?

(tovább)

Tartalom

Kevés ilyen életigenlő, szívet melengető, csodálatos történet van a világirodalomban, mint Tevje, a tejesember meséje. És kevés ilyen világhírű zenés darab, ami ennyi szeretettel fordul egy másik kultúra, gondolkodásmód és életszemlélet felé.

(tovább)

Szereplők

Hegedűs D. Géza Tevje, tejesember
Reviczky Gábor Tevje, tejesember
Halász Judit Golde, a felesége
Igó Éva Golde, a felesége
Járó Zsuzsa Cejtel
Majsai-Nyilas Tünde Hódel
Bata Éva Chava
Andrádi Zsanett Bjelke
Kútvölgyi Erzsébet Jente és Cejtel nagymama
Pap Vera Jente és Cejtel nagymama
Borbiczki Ferenc Lázár Wolf, mészáros
Fesztbaum Béla Lázár Wolf, mészáros
Józan László Mótel Kamzojl, szabó
Venczel Vera Sandel, az anyja
Szőcs Artur Percsik, diák
Rajhona Ádám Mordcha, kocsmáros
Pápai Erika Fruma-Sára
Harkányi Endre Rabbi
Géczi Zoltán Mendel, a fia
Katona László Avram, könyvárus
Lázár Balázs Avram, könyvárus
Gyuriska János Avram, könyvárus
Vida Gábor Náhum, koldus
Papp Dániel Náhum, koldus
Karácsonyi Zoltán Jásszl, kalapos
Dengyel Iván Őrmester
Sarádi Zsolt Fegyka

Stáb

Díszlettervező:Khell Csörsz
Szcenika:Krisztiáni István
Jelmeztervező:Füzér Anni
Animáció:Gauder Áron
Fény:Páricska Péter
Fény:Horinka János
Koreográfus:Duda Éva
Korrepetitor:Varga Balázs
Korrepetitor:Termes Rita
Karmester:Rácz Márton
Karmester:Silló István
Zenei vezető:Silló István
Dramaturg:Deres Péter
Asszisztens:Balog Zsófi
Rendező munkatársa:D. Mucsi Zoltán
Rendező munkatársa:Várnai Ildikó
Rendező:Eszenyi Enikő
Bemutató időpontja2010. március 6., 19:00

Előadások