Twitter Facebook

Rudolf Péter kapja idén a Páger Antal-színészdíjat


2011. január 25., 21:15

Páger Antal születésének 112. évfordulója alkalmából vasárnap délelőtt adják át Makón, a művész szülővárosában a Páger Antal-színészdíj elismerést, amely a színművész arany pecsétgyűrűjének hű mása. Idén Rudolf Péter színművész kapja a díjat.

A Páger-gyűrűt 2001-ban alapította a makói önkormányzat képviselő-testülete, és kuratóriumi döntés alapján (tagjai: Hegedűs D. Géza színművész, Tordy Géza színművész, Szalma Tamás színművész, Réz András esztéta és Gyarmathy Antal, Páger Antal unokája) ítélik oda minden évben annak a művésznek, aki munkájával hitelesen képviseli Páger Antal eszköztelen színjátszás-technikájának stílusát. A vasárnapi díjátadást megelőzően az ünnepség résztvevői koszorút helyeznek el Páger Antal szülőházánál. Az önkormányzat ezt az utcaszakaszt a színészről nevezte el, aki 1964-ben a cannes-i filmfesztivál legjobb férfialakítás megosztott díját kapta a Pacsirta című filmben nyújtott alakításáért.

Images_4382
Rudolf Péter

A gyűrű átadását követően Rudolf Péterrel Réz András filmesztéta beszélget. Este pedig a Makói Városi Televízió levetíti Paczolay Béla Kalandorok című 2008-as filmjét, Rudolf Péterrel (valamint Haumann Péterrel és Schruff Milánnal) a főszerepben.

Bánsági Ildikó a kilencedik művész, aki ebben az elismerésben részesül. Korábban Halász Judit, Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János és Bánsági Ildikó kapták meg a Páger-gyűrűt.

Kapcsolódó:

>>> Bánsági Ildikó kapta a Páger-gyűrűt
>>> Rudolf Péter adatlapja
>>> Rudolf Péter következő előadásai

Címkék

0 hozzászólás