Twitter Facebook
Színháznyitás

Október 30-án nyit a Játékszín 2.0


2012. október 22., 13:00

Október 30-án, a Mr. és Mrs. című előadással nyitja újra kapuit az immár magánszínházként működtetett Játékszín.

Images_15912
Fotó: facebook/jatekszin
Németh Kristóf
Németh Kristóf, a májusban megszűnt Budapesti Kamaraszínház társulatának volt tagja korábban bejelentette, hogy a kiemelten közhasznú Játékszín Nonprofit Kft.-t négy magánszemély vette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től: mellette Bank Tamás színész, aki az új cég kreatív igazgatója, Szűcs Attila, a Budapesti Kamaraszínház egykori gazdasági vezetője, aki gazdasági igazgatója és Metz Alexandra, aki a jogtanácsosa a cégnek.

A végelszámolás alatt álló kft.-t az összes terhekkel és jogosultságokkal együtt vették meg. Az új vezetés célja a Játékszínben és a Budapesti Kamaraszínházban született művészi értékek tovább éltetése. A Budapesti Kamaraszínház repertoárja tizenhárom darabjának az eszközparkját és jogait már megvásárolták, és tárgyalnak egyes, a Játékszín műsorán szerepelt produkciókról is. A későbbiekben új bemutatókkal is készülnek.

Balázsovits Lajos, a nyáron végelszámolás alá vont Játékszín korábbi igazgatója értetlenségét fejezte ki, hogyan vásárolhatta meg bárki a színházat működtető cégét pályázat nélkül; mint mondta, ő is szívesen megvásárolta volna azt. Az MNV kommunikációs osztálya a Blikknek elmondta: a törvény szerint a 25 millió forint forgalmi érték alatti vagyontárgyak esetében nem kötelező a versenyeztetés. Németh Kristófék vételi ajánlata 3 millió 100 ezer forint volt, több, mint a független szakértő által megállapított vagyonérték, és az új tulajdonos a cég a teljes követelés- és kötelezettségállományát is megvásárolta. Balázsovits egyébként úgy nyilatkozott a Népszabadságnak, hogy nem engedélyezi rendezései továbbjátszását. Cáfolta azt is, hogy 10 milliós nagyságrendű adósságállománya lenne a színháznak.

Images_9512
Fotó: Dudás Ernő
Mr. és Mrs - Pindroch Csaba, Verebes Linda

Az új Játékszín első előadása október 30-án – a játszóhely működésének 100. évfordulója alkalmából – a Verebes Linda és Pindroch Csaba által játszott Mr. és Mrs. című független produkció lesz, amelyet egyébként a Budapesti Kamaraszínházban mutattak be 2011. szeptember 30-án.

Címkék

0 hozzászólás