Twitter Facebook
Külföld | Bemutató

Pintér Béla darabját mutatják be Lengyelországban


2012. szeptember 22., 21:45

Pintér Béla A sütemények királynője című darabját októberben Lengyelországban, az olsztyni Stefan Jaracz Színházban is bemutatják; az előadást Katarzyna Kalwat állítja színpadra.

A sütemények királynőjét 2004-ben mutatta be a Pintér Béla és Társulata a budapesti Szkéné Színházban (kritikánk az előadásról itt olvasható). Az idén október 6-án Lengyelországban az olsztyni Stefan Jaracz Színházban állítják színpadra a kortárs magyar drámakötetben is megjelent darabot, Jolanta Jarmołowicz fordításában, Katarzyna Kalwat rendezésében. A sütemények királynőjének ez lesz az első idegen nyelvű bemutatója – olvasható a Pintér Béla és Társulata MTI-hez eljuttatott közleményében.

Images_15306
Fotó: Dusa Gábor
Deák Tamás és Pintér Béla A sütemények királynője című előadásban, a Szkéné Színházban

Mint írják, a premier után 10 nappal a Demoludy Nemzetközi Fesztivál közönsége is megnézheti az előadást, amelyet október 17-én és 20-án játszik a lengyel társulat.

A sütemények királynője a nyolcvanas évek Magyarországán játszódik, a családi erőszak témáját dolgozza fel egy hétéves kislány nézőpontjából láttatva a történetet.

A Pintér Béla és Társulata a produkcióval elnyerte a színházi kritikusok az évad legjobb független színházi előadásának járó díját, a 11. Alternatív Színházi Szemle legjobb társulatnak odaítélt elismerését, a Szegedi Nemzetközi kritikusszemináriumon a legjobb előadás és a legjobb női főszereplő díját, valamint a Pécsi Országos Színházi Találkozón a szakmai zsűri által a legjobb társulatnak odaítélt különdíjat. A darabot 2011-ben a zalaegerszegi Griff Bábszínház is műsorára tűzte, Lőrincz Zsuzsa rendezésében (az előadásról szóló kritikánk itt olvasható).

MTI/7óra7

Címkék

0 hozzászólás