Twitter Facebook
Műhely+túra

Előadás készül a Miskolc felé tartó színházi gyalogtúrán


2012. június 8., 14:45

Budapestről Miskolcra tartó, tizenegy napos közösség-összekovácsoló gyalogtúrán hozzák létre a Miskolci Nemzeti Színház újonnan leszerződött, fiatal tagjai az új évad szeptemberi premierje, a Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé című előadás alapanyagát. A csapat két napja kelt útra, ma Sámsonházára érkeznek.

Images_13785
Csoportkép a Miskolc felé tartókról

Szőcs Artur rendező vezetésével kelt útra tizenegy színész – Zayzon Zsolt, Kokics Péter, Rusznák András, Simon Zoltán, Molnár Gusztáv, Szabó Irén e. h., Bohoczki Sára e. h., Czakó Julianna e. h., Kosik Anita e. h., Fritz Attila e. h., Ódor Kristóf e. h. –, Deres Péter dramaturg, egy asszisztens és egy filmrendező, hogy túravezető kíséretével, a színházhoz szerződött új tagok átvándoroljanak Budapestről Miskolcra. A csapat tagjai előre megtervezett pihenőhelyeken szállnak meg: az első napon Becskére érkeztek meg, ahonnan átsétáltak Nógrádsipekre, ma pedig Hollókőn keresztül Sámsonháza a cél. A csapat végül június 17-én éri el a célállomást: a tervek szerint ekkorra már kész lesz a szeptemberi bemutató alapanyaga.

Images_13786
1 a 272307 lépésből

Ugyanis a túra során a csapat anyagokat gyűjt magáról az útról: az idegen közösségbe való megérkezésről, arról, hogy az addig egymás számára ismeretlen emberek – vagyis a társulat új tagjai – hogyan képesek összeszokni, megismerni egymást és – reményeik szerint – közösséggé válni. Ám a színészek és a rendező nem csak magukból és alakuló viszonyaikból merítenek, hanem azoknak a falvaknak a közösségeiből és élményeiből is, ahol megszállnak. A közös alkotásról és túráról film is készül.

A túrát valóban gyalog teszik meg az alkotók – ami a meglehetősen extrém terhelés miatt van, akit eléggé megvisel – és ez sokszor fizikai következményekkel jár. Még kísérőautó se tart a színészekkel, pusztán annyi „könnyítést” kaptak, hogy ha valakinek fellépése van valamelyik estén, őt elfuvarozzák az előadás helyszínére – és amint végzett, már hozzák is vissza a csapathoz.

Images_13787
Tábortűz

A június 17-i érkezés után az alkotók egy hét szünetet tartanak, azután folytatják az előadás előkészületeit. A tíznapos munka után ismét szünet következik, hogy aztán augusztusban egy rövid próbaidőszak alatt a szeptemberi bemutatóra – a már kiegészült, teljes csapattal – létrejöjjön a Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé című előadás.

7óra7

Köszönjük Mezei Vera segítségét!

Címkék

0 hozzászólás