Twitter Facebook
Budapest | Kultpol

Megint vezető nélkül maradt a Trafó


2012. június 26., 14:10

Images_14083
Trafó
Új pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére, miután az előző pályázatot érvénytelenítették.

Szabó György, a Trafó leköszönő vezetője az MTI-nek elmondta: levélben értesítették arról, hogy érvénytelenítették a pályázatot. Hozzátette: július 1-jétől a gazdasági igazgatót, Molnárné Kuskó Szilviát nevezték ki ideiglenesen az intézmény élére.

„A Trafó kritikus helyzetbe került, azonnali megoldásokra lenne szükség. Ám a jelenlegi helyzetet még az is nehezen tudná megoldani, aki bennfentes” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az idő túl rövid, a stáb lelkileg összeomlott, többen elmennek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján kedden közzétett, a Fővárosi Önkormányzat portálján is megtalálható – immár harmadik – kiírás szerint a Trafó új ügyvezetője öt éven át, 2012. szeptember 1-től 2017. augusztus 31-ig töltheti be a posztot, a munkába lépés napja szeptember 3.

A pályázatokat a kiírás közzétételétől számított 30 napon belül várják, az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap. A munkakör betöltéséről az előadó-művészeti törvény alapján létrehozott szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a főpolgármester az elbírálást követő 30 napon belül dönt.

A Trafó vezetésére először tavaly írtak ki pályázatot, amelynek nyomán Bozsik Yvette-et nevezték ki januárban az intézmény élére. Miután azonban a táncművész-koreográfus az őt ért támadások miatt mégsem vállalta a Trafó vezetését, május 3-án újra kiírták az ügyvezetői pályázatot.

A második pályázatra hárman jelentkeztek: Kardos József, a Sziget fesztivál, valamint a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa volt programigazgatója; Nagy József nemzetközi hírű táncos-koreográfus-rendező és Haraszti Zsolt, a Trafó igazgatóhelyettese, aki az intézmény jelenlegi munkatársaival – köztük Barda Beáta művészeti vezetővel és Molnárné Kuskó Szilvia gazdasági igazgatóval – pályázott. A ferencvárosi kulturális intézményt 13 éve vezető Szabó György, aki tavaly még pályázott, ezen a pályázaton már nem indult.

Az új vezető július 1-jétől töltötte volna be a posztot, ám a Fővárosi Önkormányzat érvénytelenítette a pályázatot. Az érvénytelenítésről elsőként hírt adó Színház.hu-nak Haraszti Zsolt és Kardos József is úgy nyilatkozott, hogy az új pályázaton ismételten indul az igazgatói posztért. Kardos József a portálnak azt mondta, hogy tudomása szerint az előző pályázaton a szakmai bizottság Nagy Józsefet támogatta.

MTI

Címkék

0 hozzászólás