Twitter Facebook

Kilenc pályázó a székesfehérvári színház igazgatói posztjára


2011. december 9., 14:00

Images_10834
Vörösmarty Színház, Székesfehérvár
Kilencen pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára. A pályázatokat kilenctagú szakmai bizottság értékeli és véleményezi, meghallgatja a kandidálókat, majd januárban a város közgyűlése tárgyal a pályázatokról – közölte az MTI-vel pénteken az önkormányzat kommunikációs központja.

A közlemény szerint a pályázati határidőig Buch Tibor színész, Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője, Harsányi Gábor, Kiss László és Kuna Károly színész, Pesty Nagy Kati rendező, Szabó Károly, a Vörösmarty Színház operatív igazgatója, Szűcs Gábor, a teátrum korábbi művészeti vezetője, valamint Teklesz Zsuzsanna dramaturg pályázott.

Érvényes és eredményes pályázat esetén a megválasztott új igazgató 2012. februárjától vezeti majd a színházat.

A pályázat kiírására azt követően került sor, hogy Székesfehérvár közgyűlése az idén április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az új színidirektor megválasztásáig a közgyűlés döntése alapján Quintus Konrád, az intézmény igazgatóhelyettese irányítja a Vörösmarty Színház munkáját. Azóta kiírtak egy pályázatot, ám akkor nem hirdettek eredményt, akkor a szakmai bizottság Quintus pályázatát támogatta, aki most nem indul a színházigazgatói posztért.

MTI / 7óra7

Kapcsolódó:

>>> Nem választott színházigazgatót a székesfehérvári közgyűlés
>>> Quintus Konrádot támogatja a szakmai bizottság Székesfehérváron
>>> Öten pályáznak a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára
>>> Leváltották az igazgatót – Vasvári Csaba távozik a Vörösmarty Színház éléről

7óra7-nézőpont:

>>> A csárdáskirálynő avagy 2011 – A csárdáskirálynő avagy 1916 című előadásról

Címkék

0 hozzászólás