Twitter Facebook

Leváltották az igazgatót - Vasvári Csaba távozik a Vörösmarty Színház éléről


2011. április 20., 21:25

Április 27-ével távozik a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjáról Vasvári Csaba színész. A fenntartó a folyamatosan csökkenő nézőszám miatt döntött így.

Images_6843
Vasvári Csaba
Furcsa, hogy a szerződtetési időszakban, ráadásul közvetlenül egy bemutató előtt (a Mágnás Miska című előadás premierjére április 29-én kerül sor, és Vasvári maga is szerepel a produkcióban) menesztenek egy színházvezetőt. Mégis így történik: Cser-Palkovics András polgármester zárt ülésen tett javaslatát a direktor menesztéséről egy ellenszavazattal a közgyűlés elfogadta. A megyei lapnak a város alpolgármestere, Brájer Éva azt közölte: elveszett a fenntartónak a színház igazgatója és vezetése iránti bizalma. Egyrészt a társulaton belüli feszült hangulattal, másrészt a drasztikus nézőszámcsökkenéssel indokolta a városvezető a döntést, hozzátéve: az önkormányzat humán közszolgálati bizottsága amint lehet, új pályázatot ír ki, hogy minél gyorsabban új vezetője legyen a színháznak.

A városháza közleménye azt írja: Vasvári Csaba a társulat tagja marad, színészként továbbra is számítanak közreműködésére. A leendő színházigazgatótól azt várják, hogy stabilizálja az intézmény működését, az elvesztett nézőket visszaszerzi, és szélesebb közönséget vonzó, igényes alkotásokkal a Vörösmarty Színházat ismét a vidéki színjátszás egyik fellegvárává emeli.

Címkék

0 hozzászólás