Twitter Facebook

Nem választott színházigazgatót a székesfehérvári közgyűlés


2011. szeptember 7., 16:30

Nem választotta meg a Vörösmarty Színház igazgatóját szerdai ülésén Székesfehérvár közgyűlése: a képviselő-testület érvénytelenítette a poszt betöltésére kiírt pályázatot.

Images_9081
Vörösmarty Színház
Cser-Palkovics András fideszes polgármester a közgyűlést követően újságíróknak elmondta: az öt benyújtott pályázat között volt olyan, amely megkaphatta volna a képviselők többségének szavazatát, de nem lett volna bölcs dolog öt évre szóló kinevezésről dönteni az önkormányzati törvény és a közigazgatási rendszer átalakításával kapcsolatos bizonytalanságok miatt.

A városvezető úgy fogalmazott, hogy még nem tudni, a települési önkormányzatok vagy az állam lesz a színházak fenntartója, esetleg vegyes fenntartású rendszer alakul ki, és az sem ismert, az intézmény 2012-ben milyen keretek között gazdálkodhat majd.

„Ebben a helyzetben a meghozott döntés volt az egyetlen bölcs lehetőség” – hangsúlyozta a polgármester. Mint kifejtette, a színháznak a város fenntartásában kell maradnia, mivel a település kulturális életének egyik központja, emellett a városi önkormányzat jelenleg sokkal nagyobb arányban járul hozzá fenntartásához, mint az állam.

„A város színháza a városnál van jó kezekben” – mondta Cser-Palkovics András, aki úgy vélte, az új pályázat kiírásával nem feltétlenül kell megvárni az új jogszabály hatályba lépését, és ha annak tartalma ismertté válik, ki kell írni a pályázatot.

Amíg az újabb pályázat érvényes és eredményes nem lesz, igazgatóhelyettesként, megbízott igazgatói hatáskörökkel továbbra is Quintus Konrád vezeti az intézményt.

A pályázat kiírására azt követően került sor, hogy a közgyűlés április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. A képviselőtestület május 13-tól igazgatóhelyettesként Quintus Konrádot bízta meg a teátrum vezetésével.

Az igazgatói posztra öten pályáztak: Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője, Kuna Károly színművész, Quintus Konrád színművész, Surányi András író, rendező és Szűcs Gábor, a színház korábbi művészeti vezetője.

MTI

Kapcsolódó:

>>> Vörösmarty Színház: marad az ex-lex állapot
>>> Quintus Konrádot támogatja a szakmai bizottság Székesfehérváron
>>> Meghallgatták a színházigazgató-jelölteket
>>> A családról szól a székesfehérvári színház jövő évada
>>> Székesfehérvár visszautasítja a Teátrumi Társaság közleményét

Címkék

0 hozzászólás