Twitter Facebook

Öten pályáznak a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára


2011. július 29., 18:00

Öten pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára; a július 22-i határidőig beérkezett pályázatokat augusztusban szakmai előkészítő bizottság értékeli, meghallgatja a kandidálókat, a város közgyűlése szeptemberben dönt az új vezetőről.

Images_8503
Vörösmarty Színház
Az igazgatói posztra pályázott Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője, Kuna Károly színművész, Quintus Konrád színművész, a Vörösmarty Színház igazgatóhelyettese, aki május 13-tól irányítja a teátrum munkáját, továbbá Surányi András író, rendező és Szűcs Gábor színművész, a Vörösmarty Színház korábbi művészeti igazgatója – közölte az önkormányzati kommunikációs központ pénteken az MTI-vel.

A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság kilenc fős. Tagjait a székesfehérvári városi közgyűlés, a Vörösmarty Színház, az Előadó-művészeti Tanács, a Nemzetierőforrás-minisztérium delegálja, valamint részt vesz a grémium munkájában egy szakszervezeti képviselő is.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói pályázatának kiírására azt követően került sor, hogy a város közgyűlése április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az új színidirektor megválasztásáig a város közgyűlésének döntése értelmében Quintus Konrád irányítja a színház munkáját.

MTI

Kapcsolódó:

>>> A családról szól a székesfehérvári színház jövő évada
>>> Mohácsi Csárdáskirálynője a székesfehérvári műsortervben
>>> Székesfehérvár visszautasítja a Teátrumi Társaság közleményét
>>> Elköltözik Székesfehérvárról a Teátrumi Társaság
>>> Vasvári Csaba: Bizonytalanság és félelem
>>> Leváltották az igazgatót – Vasvári Csaba távozik a Vörösmarty Színház éléről

Címkék

0 hozzászólás