Twitter Facebook

Székesfehérvári színház: meghallgatták az igazgatójelölteket


2012. január 11., 15:50

A székesfehérvári Vörösmarty Színház közalkalmazotti tanácsa előtt ismertették terveiket a teátrum igazgatójelöltjei szerdán. A legtöbb szavazatot a testület jelen lévő tagjaitól Pesty Nagy Kati rendező kapta.

Images_11345
Vörösmarty Színház
A színidirektori posztra azt követően írt ki pályázatot az intézményt fenntartó városi önkormányzat, hogy a közgyűlés április 27-i hatállyal megszüntette a korábbi igazgató, Vasvári Csaba megbízatását. A pályázati határidőig kilencen nyújtottak be pályázatot. Miután a szerdai meghallgatáson kiderült, hogy ketten közösen pályáznak, a jelöltek száma nyolcra csökkent.

A jelölteket már korábban meghallgatta, és pályázatukat értékelte egy szakmai bizottság, amelytől a legtöbb – hat – igen szavazatot Pesty Nagy Kati, a második legtöbbet – öt voksot – pedig Szabó Károly, a teátrum jelenlegi operatív igazgatója kapta.

A szerdai meghallgatáson az egyik jelölt nem jelent meg. Az aspiránsok húsz-húsz percben számoltak be terveikről. A színház 119 közalkalmazottjából 41-en szavaztak, közülük huszonöten Pesty Nagy Katit tartanák a legalkalmasabbnak a színi direktori posztra, Szabó Károlyra kilencen, Kuna Károly színművészre négyen szavaztak, a többiek egy-egy szavazatot kaptak.

Az ügyben a végső szót a város közgyűlése mondja ki január 19-i ülésén. Érvényes és eredményes pályázat esetén a megválasztott új igazgató februártól vezeti a színházat, addig Quintus Konrád igazgatóhelyettes irányítja a munkát.

Pesty-Nagy Kati Pesty László filmes felesége. Az ő nevéhez fűződik többek között a Pesty Fekete Doboz című tévéműsor, a Megsebzett ünnep és a Tolvajok ideje című dokumentumfilm. 2006 tavaszán, illetve nyarán Tarlós István budapesti főpolgármester-jelölt kampányfőnöke volt.

MTI / 7óra7

Kapcsolódó:

>>> Kilenc pályázó a székesfehérvári színház igazgatói posztjára
>>> Nem választott színházigazgatót a székesfehérvári közgyűlés
>>> Quintus Konrádot támogatja a szakmai bizottság Székesfehérváron
>>> Öten pályáznak a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára
>>> Leváltották az igazgatót – Vasvári Csaba távozik a Vörösmarty Színház éléről

Címkék

0 hozzászólás