Twitter Facebook

Az évad végéig biztosított a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működése


2012. január 25., 18:45

A Nemzetierőforrás-minisztérium az évad végéig biztosítja a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működését. A NEFMI a két teátrum esetleges átadásáról tárgyal a fővárossal.

Images_11583
Játékszín
A szerdai döntés értelmében 2012 első félévére a Budapesti Kamaraszínház 147 millió, míg a Játékszín 63,4 millió forint támogatást kap – közölte a NEFMI sajtófőosztálya az MTI-vel.

A közlemény szerint a kultúráért felelős minisztérium ezzel lehetővé kívánja tenni, hogy a két színház az évadot befejezhesse, a második félévre azonban már – forrás hiányában – támogatást nem tud biztosítani. A fél évre számított támogatási összeget a tárca a társaságok tulajdonosának, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek adja át.

A minisztérium további tárgyalásokat folytat a tulajdonosi jogkörben a további döntéseket meghozó MNV Zrt.-vel, valamint a színházak esetleges átadás-átvételéről Budapest Főváros Önkormányzatával – áll a kommünikében.

A NEFMI december közepén értesítette a két állami fenntartású színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín vezetését arról, hogy a teátrumok támogatását január 1-től megvonja. A két fővárosi színház szerződésének felbontásával a tárca 477 millió forint megtakarítást tervezett.

MTI

Címkék

0 hozzászólás