Twitter Facebook

Lakossággal közösen végzett interaktív alkotófolyamat – a KOMA új bemutatója


2011. november 15., 13:00

A KOMA Bázisának helyet adó XV. kerületről, a Budapest északkeleti városkapujánál elhelyezkedő, társadalmilag és szociális szempontból egyaránt sokszínű peremterületről szól a társulat legújabb produkciója, a Deilephila.

Images_10434
A kerület legendáit kutatva - Deilephila
A kerület legendáit kutatva a helyi lakosságnak köszönhetően számtalan érdekes, színpadra kívánkozó történetet ismert meg a KOMA, új bemutatójuk jelenetei több mint 200 évet ölelnek fel. A cselekmény a kerület olyan emblematikus helyszínein játszódik, mint például a 20. század eleji Pestújhely, a kertvendéglők és korcsmák világa, a palotai erdő, mely akkoriban a tiltott párbajok központja volt, a Rákospalotai MÁV telep pezsgő kulturális színterei, vagy a ’70-es években felépülő újpalotai lakótelep.

„A lakók viszonya a kerülethez épp olyan mértékben érdekel bennünket, mint a tőlük hallott izgalmas históriák. Ebből kifolyólag a XV. kerületi Dózsa György Gimnázium diákjaival közösen alkottunk jeleneteket három régi történetből kiindulva, októberben pedig egy hetet töltöttünk a Kontyfa Középiskolában, ahol a diákok Újpalotához kötődő élményeiből állítottunk össze egy kisebb produkciót. A tanulók gazdag ötletei éppúgy beépülnek készülő előadásunkba, mint az idősebb generáció történetei.”

Az előadás előkészületi szakasza a lakossággal közösen végzett interaktív alkotófolyamat volt, mely a próbaidőszakban sem ér véget: a decemberi bemutatóig több meglepetésszerű performansszal készül a KOMA a kerületben, melyek valamilyen módon kapcsolódnak legújabb előadásukhoz.

>>> Deilephila – színlap, szereposztás

Címkék

0 hozzászólás