Twitter Facebook

Sławomir Mrożek

Mulatság tragikomédia · progresszív

Bárka Színház


7óra710 pont
Közösség7.88 pont
Idő110 perc, szünet nélkül
Mulatság - Scherer Péter, Szikszai Rémusz, Mucsi Zoltán – Bárka Színház: Mulatság Mulatság - Mucsi Zoltán, Szikszai Rémusz, Scherer Péter – Bárka Színház: Mulatság

7óra7-nézőpont

Muzsikálnak · 10 pont

„S legény”, „N legény” és „B legény” számára a befogadottság érzése váltaná ki a boldogságot. Hiszen „S legényben”, „N legényben” és „B legényben” joggal vetődik fel bennük az a kétely, hogy ők át lettek ejtve, de hát miért? Tán mert ők rosszabbak, mint a többi? Kétségbeesetten, egymást megalázva, minden eszközzel keresik azt a boldogságot, amit sokkal egyszerűbben is elérhetnének, ami valódi, egyedi boldogság. Ilyenek az élet apró örömei, a művi muszájpartikban reprodukálhatatlan, valóban önfeledt kacagásra késztető szituációk. De ez nem elég! Elkezdik vadul keresni a hibát a reménytelen várakozás után, és még ha közvetetten is, de mindig önmagukban találják meg azt. Keresik a boldogságpótlékot, úgy akarnak viselkedni, ahogy nem tudnak, mert tőlük ez teljes mértékben idegen.

(tovább)

Tartalom

Három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem ü...(tovább)

Szereplők

Szikszai Rémusz B legény
Mucsi Zoltán S legény
Scherer Péter N legény

Stáb

Rendező:Bérczes László
Fordító:Kerényi Grácia
Díszlettervező:Sárkány Sándor
Jelmeztervező:Kárpáti Enikő
Bemutató időpontja1999. február 20., 19:00

Előadások