Twitter Facebook

Szegedi Szabadtéri Játékok

6720 Szeged, Dóm tér


Következő előadások

Futó előadások

Színpadon

Elérhetőségek

Cím6720 Szeged, Dóm tér
Telefon62/471-411
Fax62/471-411
E-mailtitkarsag@szegediszabadteri.hu
Honlaphttp://www.szegediszabadteri.hu/index.php?id=1278

Hírek

József és testvérei
Bemutatók (2015. július 3-9.)
2015. július 2., 19:07

A következő hét nap premierjei a nyár és a szabad tér jegyében szerveződnek. Úgy tűnik, hogy ezen a héten a könnyedebb színházi esték az opera, a súlyosabb szórakozás a dráma és a bábszínház felől várhatók. De ezen majd utólag lehet vitatkozni.

(tovább)
Hudson-öböl
Jégpályán elevenedik meg Verdi operája a Szegedi Szabadtéri Játékokon
2015. február 23., 20:30

Ezer négyzetméteres jégpályán lesz látható Verdi Az álarcosbál című operája Béres Attila rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

(tovább)
Dés Lászlóval indul a Szegedi Szabadtéri Backstage
2015. február 21., 10:30

Backstage címmel szervezett beszélgetéssorozat indul ismert zenészek és irodalmárok részvételével a szegedi Reök-palotában. Az első találkozó vendége szerdán Dés László lesz, témául pedig Verdi Az álarcosbál című operáját választották.

(tovább)
Kentaur
Kentaur tervezi A nyomorultak díszletét
2015. február 16., 14:00

Mozgalmas előadás lesz, több mint nyolcvan jelenetváltásra van szükség a darabban. A nyomorultak bonyolult díszlete egyik percről a másikra alakul át például csatornából híddá, majd kórházzá. Monumentális produkció készül a Szegedi Szabadtérire.

(tovább)
Mamma Mia!
Jövőre is rekordot döntene a Szegedi Szabadtéri Játékok
2014. december 27., 15:00

A 2014-es évadban a Szegedi Szabadtéri Játékokon sikerült rekord jegybevételt és nézőszámot elérni. Jövőre a fesztivál vezetői szeretnék ezt az eredményt is túlszárnyalni. Lesz hozzá Mamma Mia!, Tévedések vígjátéka, Álarcosbál, Nyomorultak és Abigél.

(tovább)
Herczeg Tamás igazgató, Harangozó Gyula művészeti igazgató
Műsort hirdetett 2015-re a Szegedi Szabadtéri Játékok
2014. szeptember 24., 12:15

Verdi-opera, Az álarcosbál és Shakespeare Tévedések vígjátéka című drámája is szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorán – jelentette be Harangozó Gyula művészeti igazgató szerdán a Tisza-parti városban.

(tovább)
Mamma Mia!
Rekord nézőszám az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon
2014. augusztus 26., 22:30

Rekorddal zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, mind a látogatottságot, mind a jegyár-bevételt tekintve – közölték kedden a szervezők.

(tovább)
Mamma Mia!
A Mamma mia!-val zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja
2014. augusztus 14., 13:00

A fesztivál idei sikerdarabjával, a Mamma mia! című musicallel zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok programja, a 2014-es évad hét előadására hetekkel korábban elfogytak a belépők, és már a jövő évre is válthatók jegyek.

(tovább)
Herczeg Tamás
Minden jegy elkelt a Szegedi Szabadtéri idei előadásaira
2014. augusztus 5., 11:30

Minden jegy elkelt idén, a következő évadra azonban a Mamma mia előadásaira már elővételben válthatók belépők – közölte Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

(tovább)
Háry János
A Háry János ma este a Szegedi Szabadtéri Játékokon
2014. augusztus 1., 12:30

Kodály Zoltán daljátékával, a Háry Jánossal folytatódik ma a Szegedi Szabadtéri Játékok műsora, a nagyotmondó obsitos történetében Napóleont Gérard Depardieu alakítja.

(tovább)
Gérard Depardieu, Harangozó Gyula
Tetszik Depardieu-nek a Szegedi Szabadtéri Háry Jánosa
2014. július 31., 16:45

Tetszik Gérard Depardieu-nek a Szegedi Szabadtéri Játékok Háry Jánosa, amelyben a francia színész Napóleon szerepét alakítja pénteken és szombaton este a Dóm téren.

(tovább)
A Švejk a Szegedi Szabadtéri Játékokon
2014. július 23., 14:30

A kisebbik játszóhelyen, Újszegeden mutatják be a fesztivál és a Szegedi Nemzeti Színház közös produkciójában a Jaroslav Hašek népszerű műve alapján készült Švejk, a derék elsőháborús katona című vígjátékot a hétvégén.

(tovább)
Elfújta a szél
Az Elfújta a széllel folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok előadássorozata
2014. július 18., 14:00

A fesztivál tavalyi évadjának sikerdarabjával, Gérard Presgurvic Elfújta a szél című musicaljével folytatódik pénteken a Szegedi Szabadtéri Játékok előadássorozata.

(tovább)
Csárdáskirálynő
A Csárdáskirálynővel folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok
2014. július 11., 17:00

Kálmán Imre legnépszerűbb művével, a Csárdáskirálynővel folytatódik pénteken és szombaton este a Szegedi Szabadtéri Játékok, az operettet Kerényi Miklós Gábor állította színpadra.

(tovább)
Zorba, a görög
Elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok
2014. július 4., 22:30

A művészet és a szakralitás találkozása adja a Dóm tér és a Szegedi Szabadtéri Játékok sajátos hangulatát, jelentőségét – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere péntek este a fesztivál megnyitóján.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok - Zorba, a görög
A Zorba, a görög a Szegedi Szabadtéri Játékokon
2014. július 4., 10:00

Igazi fesztiválelőadással, a Zorba, a görög című táncművel kezdődik pénteken a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja. A produkciót Harangozó Gyula koreografálta és rendezte.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
Kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata
2014. július 1., 15:30

A Zorba, a görög című táncjátékkal pénteken elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata a Dóm téren, ahol a színpadot idén a Dóm felújítása miatt a székesegyházzal szemben állították föl.

(tovább)
Több mint 25 ezren látták a Szegedi Kortárs Balett előadásait
2014. június 5., 14:00

Több mint 25 ezer néző volt kíváncsi a most záruló évadban a Szegedi Kortárs Balett előadásaira – mondta el az évadzáró szegedi sajtótájékoztatón a társulat művészeti vezetője.

(tovább)
Kezdődik a szabadtéri színházi szezon
2014. június 3., 20:30

Összművészeti fesztiválokkal, sokszínű programmal várják a nyári évadban a közönséget a szabadtéri színházak, amelyek szombaton közös rendezvénnyel indítják az évadot.

(tovább)
Szegedi Nemzeti Színház
Ősbemutatóval indul a Szegedi Nemzeti Színház következő évada
2014. május 30., 16:30

Pozsgai Zsolt A vasgróf című színművének ősbemutatójával indul szeptemberben a Szegedi Nemzeti Színház következő évada – közölte Gyüdi Sándor főigazgató pénteken a Tisza-parti városban.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
Bemutatták a Szegedi Szabadtéri Játékok új fesztiválhelyszínét
2014. május 24., 21:00

Bemutatták szombaton a Szegedi Szabadtéri Játékok új helyszínét, a korábbiakhoz képest ellentétes irányban fölállított nézőteret és a korszerű, a Dóm tér órajátéka előtt fölállított színpadot.

(tovább)
Gérard Depardieu, Harangozó Gyula
Gérard Depardieu Napóleon szerepében Szegeden
2014. május 21., 13:45

Ma délelőtt, Budapesten megegyezett a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula és Gérard Depardieu. A legendás filmsztár alakítja nyáron Napóleon szerepét a Dóm téri fesztivál Háry János című opera-produkciójában.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
Látványos fordulatot vett a Szegedi Szabadtéri
2014. május 9., 20:30

Már építik a Dóm téri fesztivál nézőterét és színpadát. A közönség idén soha nem látott körülmények közt vehet részt a Szabadtéri előadásain. A produkciók színrevitelét pedig speciális, vadonatúj színpadtechnika segíti.

(tovább)
Nyilvános a szegedi Háry János szereposztása
2014. április 22., 15:45

Bodrogi Gyula, Király Levente, Szabó Győző és Gálvölgyi János is szerepet kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operaprodukciójában. A címszerepet Homonnay Zsolt alakítja. A darabot Béres Attila rendezi.

(tovább)
Elhunyt Nikolényi István, a Szegedi Szabadtéri Játékok egykori igazgatója
2014. április 5., 16:50

Hetvenkét éves korában elhunyt Nikolényi István, a Szegedi Szabadtéri Játékok egykori igazgatója.

(tovább)
Herczeg Tamás színházvezetésről szóló könyvét mutatták be Szegeden
2014. március 29., 13:00

A „Tér, művészet, szellemiség” tudományos konferencia keretében mutatták be Szegeden Herczeg Tamás Színházvezetés című könyvét. A kötetet a Szegedi Szabadtéri adta ki.

(tovább)
Szegedi Nemzeti Színház
Színházi világnap – Díjak a MASZK gálaestjén
2014. március 27., 22:00

A MASZK Országos Színészegyesület idén a Szegedi Nemzeti Színházban rendezte meg jótékonysági Gálaestjét a színházi világnap alkalmából, ahol az est folyamán több szakmai díjat is kiosztottak.

(tovább)
Színházi világnap 2014
Programok a színház világnapján
2014. március 27., 11:00

Színházi előadások, gifszínház, gálaest, díjátadó, kiállítás, konferencia, kulisszajárás, nyílt próba, workshop, könyvbemutató, koncert, biciklis felvonulás – számos program várja az érdeklődőket a színházi világnap alkalmából.

(tovább)
Családi kikapcsolódást kínáló műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
2014. március 19., 15:45

Hat produkció, összesen kilenc előadás, családi kikapcsolódást kínáló műsor várja nyáron a közönséget a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, Újszegeden.

(tovább)
Mácsai Pál
Mácsai Pál a Kossuth-díjasok között
2014. március 14., 15:30

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából átadták az idei Kossuth-díjakat. A kitüntetettek között van Mácsai Pál, Hámori Ildikó és Kóti Árpád is.

(tovább)
A társulat, középen Szirtes Tamás, Stohl András, Gallusz Nikolett és Koós Réka
Kihirdették a Mamma Mia! című musical szereposztását
2014. március 11., 15:30

A musical főszerepét Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta játssza. A darabot a nyári szegedi bemutatót követően szeptembertől a Madách Színházban láthatja a közönség. Nyáron egy 7. előadást is műsorra tűzött a Szegedi Szabadtéri.

(tovább)
Schneider Zoltán
Schneider Zoltán: „Jó ide bejönni…”
2014. március 7., 19:00

Arthur Schnitzler Anatol és a nők című előadását mutatták be a Radnóti Színházban március 2-án. A bemutató kapcsán mesélt Schneider Zoltán, aki tizenöt éve tagja a társulatnak.

(tovább)
Herczeg Tamás, Hegedűs D. Géza, Gyüdi Sándor a sajtótájékoztatón
Színházi világnapi programok Szegeden
2014. február 26., 17:00

A MASZK Országos Színészegyesület idén a Szegedi Nemzeti Színházban tartja színházi világnapi gáláját. A jeles dátumhoz a Szegedi Szabadtéri Játékok is csatlakozik: tudományos konferenciát rendeznek a fesztivál újraindulásának 55. évfordulója alkalmából.

(tovább)
A Csárdáskirálynő és Elfújta a szél - szereplők
A Csárdáskirálynő és Elfújta a szél – Szereposztást hirdetett a Szegedi Szabadtéri
2014. február 4., 15:30

Kizárólag a Szegedi Szabadtéri Játékokra összeállított fesztivál-szereposztással kerül színre nyáron A Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél a Dóm téren. A Budapesti Operettszínházból érkező két produkció szereplőiről tartottak sajtótájékoztatót kedden az alkotók.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
Mobil forgószínpad a Szegedi Szabadtéri Játékokra
2014. január 13., 11:00

Mobil forgószínpad tervezésére kivitelezésére írt ki tendert a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága, a felhívás hétfőn jelent meg a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
Plusz előadás a Mamma Mia!-ból a Szegedi Szabadtérin
2014. január 7., 12:00

A hatodik Mamma Mia! előadást is meg kellett hirdetni a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorkínálatában, olyan kiemelkedő az érdeklődés az ABBA-musical iránt. Az eddigi öt előadásra már nem lehet jegyet venni.

(tovább)
A legnagyobb magyar
Ilyen volt a magyar színház 2013 – 2. rész – A 40 legfontosabb előadás
2013. december 31., 15:00

40 fontos előadást kerestünk a 2013-es év színházi produkciói közül. Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, nekünk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni. Mert egyedi. Lássuk kronologikus sorrendben!

(tovább)
Reök-palota
Különleges színházi produkciók a szegedi Reök-palotában
2013. november 29., 15:00

Három különleges színházi produkcióval várja a nézőket decemberben a szegedi Reök-palota, ahol Keleti Évának a magyar kultúra elmúlt évtizedének nagyjait megidéző képei mellett Bodrogi Gyulával is találkozhat a közönség.

(tovább)
Csengeri Attila, Sasvári Sándor, Posta Victor
Az operaház fantomja 700. alkalommal a Madách Színházban
2013. november 10., 12:45

Hétszázadik alkalommal láthatta a közönség Az operaház fantomja című musicalt a Madách Színházban szombat este.

(tovább)
Mamma Mia! (filmplakát)
Mamma Mia! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon
2013. október 30., 13:00

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér, nézőtér
Megfordul a nézőtér – Műsort hirdetett 2014-re a Szegedi Szabadtéri Játékok
2013. október 15., 13:30

A Zorbát, a Csárdáskirálynőt, az Elfújta a szélt, a Háry Jánost és az Ének az esőben hazai bemutatóját kivételes körülmények közt láthatják jövőre a Dóm téri nézők.

(tovább)
István, a király - Stohl András
István, a király - Szörényi vállalja Alföldi rendezését, de bírálja a zenei minőséget
2013. augusztus 24., 14:30

Szörényi Levente szerint Alföldi Róbert István, a király-rendezését számtalan ponton ő inspirálta és ezt vállalja, úgy érzi azonban, hogy a rendező feláldozta a zenei minőséget a koncepció oltárán.

(tovább)
István, a király - Stohl András
Növekvő jegybevétel és látogatottság a Szegedi Szabadtérin
2013. augusztus 22., 13:50

Az előző évekhez képest növekvő bevétellel és látogatószámmal zárt idén a Dóm téri fesztivál.

(tovább)
István, a király - közönségtalálkozó - Tompos Kátya, Stohl András, Feke Pál, Alföldi Róbert
„Az egyik oldal megpróbálta kinyírni a másikat” – István, a király a Szegedi Szabadtéri Játékokon
2013. augusztus 14., 20:00

Az István, a király harmincéves jubileumi előadásával zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, a darabot Alföldi Róbert rendezésében szombaton mutatják be a Dóm téren.

(tovább)
Porgy & Bess
Idén csak Szegeden láthatja a Porgy és Besst az európai közönség
2013. augusztus 7., 13:00

Idén csak a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja George Gershwin Porgy és Bess című művét az európai közönség, az opera, a dzsessz és a gospel zenei világát ötvöző darabot afroamerikai társulat mutatja be pénteken és szombaton a Dóm téren.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
Az operaház fantomjával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok
2013. július 12., 15:00

Az egyik legnépszerűbb musical, Az operaház fantomjának koncertváltozatával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok programja, az előadást szombaton Szirtes Tamás rendezésében láthatja a Dóm tér közönsége.

(tovább)
Porgy & Bess
Negyven év után újra a Porgy és Bess a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán
2013. július 10., 18:00

Idén nyáron Európában kizárólag a Dóm téren csendülhetnek fel a Porgy és Bess slágerei, George Gershwin operáját legutóbb negyven éve játszották Szegeden.

(tovább)
Leányvásár (próba) - Keresztes Tamás, Kiss Diána Magdolna
A Leányvásárral kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada
2013. július 2., 17:30

Mesés, néhol abszurd történetként elevenedik meg Jacobi Viktor Leányvásár című operettje a Dóm téren. A Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitóprodukcióját péntektől láthatja a közönség Gothár Péter rendezésében.

(tovább)
Leányvárás - próba - Nagy Ervin, Keresztes Tamás
Nyerjen jegyet a Szegedi Szabadtéri idei első premierjére! LEZÁRVA
2013. június 30., 17:00

A Leányvásárt Gothár Péter rendezésében láthatja a közönség, először július 5-én.

(tovább)
középen: Hegedűs D. Géza
„Úgy élnek itt az emberek, mint a mesében” – Hegedűs D. Géza a Leányvásárban
2013. június 28., 18:45

Hegedűs D. Géza a Leányvásárban autoriter polgármestert alakít, aki elvárja, hogy az általa vezetett közösség tagjai odaadóan segítsék személyes erőfeszítéseit. A július 1-jei közönségtalálkozón vele is beszélgethetnek az érdeklődők.

(tovább)
Budapesti Operettszínház
„Európa vezető zenés színháza lettünk” - Hat premier az Operettszínházban a jövő évadban
2013. június 24., 23:45

A Világslágerek útján szlogent kapta a Budapesti Operettszínház következő évada, a közönség hat premiert láthat 2013-2014-ben. Kerényi Miklós Gábor bejelentette, ismét indul a színház főigazgató posztjára kiírandó pályázaton.

(tovább)
Porgy & Bess
Porgy és Bess opera Szegeden - Átalakult a Szabadtéri műsora
2013. április 18., 11:50

A Kung-fu legenda helyett az USA-ból érkező Porgy és Bess opera, a Verdi-Wagner gála helyett Az operaház fantomja koncertverziója lesz látható a szegedi Dóm téren. Újszegeden Balázs Péter rendezését láthatják az érdeklődők.

(tovább)
Herczeg Tamás
Gyüdi Sándor marad, Herczeg Tamás jön – szegedi igazgatóválasztások
2013. február 22., 16:00

Gyüdi Sándor marad a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, a Szegedi Szabadtéri Játékokat pedig Herczeg Tamás vezeti a továbbiakban.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok
Herczeg Tamásra szavazott a szakmai bizottság Szegeden
2013. február 15., 16:20

Herczeg Tamás kapta a legtöbb szavazatot a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjára benyújtott pályázatokat véleményező szakmai bizottság tagjaitól a testület pénteki ülésén.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok
Szegedi Szabadtéri: egy jelölt teljesíti a feltételeket
2013. február 7., 11:30

A szegedi városháza jogi álláspontja szerint a szakirányú felsőfokú végzettség tekintetében csak az egyik pályázó felel meg, egy másik esetében pedig miniszteri engedélyre lenne szükség.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok
Szegedi Szabadtéri Játékok: négy pályázó
2013. január 24., 20:30

Herczeg Tamás kulturális menedzser, Kelemen Csaba egri színész, Koltay Gábor rendező és Orbán Zoltán szegedi újságíró nyújtottak be pályázatot a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjára.

(tovább)
L. Simon László, Vasvári Csaba
Január: Álszentek összeesküvése
2013. január 18., 12:00

Körkép és értékelés: igazgatói pályázatot írtak ki a Szegedi Nemzeti Színház élére. – Mi is az álszentség? Szükséges-e pályázat kiírása vagy csak komédia az egész? – Januári kultúrpolitikai összefoglalónk.

(tovább)
Bátyai Edina
„Mélységesen meghatott” – Bátyai Edina nyilatkozata
2012. december 15., 16:00

Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok menesztett vezetője nyilatkozatban reagált az elmúlt napok eseményeire.

(tovább)
„Milyen, váratlanul felmerült üzleti érdekek?”– a Milla Szeged közleménye
2012. december 14., 22:00

A Milla Szeged szerint a Szeged adófizetőinek pénzéből eltartott Városi TV súlyosan megsértette a város polgárainak a tájékozódás szabadságához fűződő alapvető, alkotmányos jogát, amikor nem közvetítette a Bátyai Edina visszahívásáról is döntő rendkívüli közgyűlést.

(tovább)
Bátyai Edina
Leváltották Bátyai Edinát
2012. december 13., 16:50

Ma rendkívüli közgyűlésen döntöttek Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójának felmentése ügyében. A közgyűlés határozott: 14 Fidesz-KDNP-s és egy jobbikos szavazattal, 15:0 arányban leváltották Bátyai Edinát.

(tovább)
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának épülete
Szegedi egyetemi oktatók a művészeti szabadság mellett
2012. december 12., 11:40

A műalkotások szabadságának korlátozása ellen foglal állást nyilatkozatában a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának négy vezető szakoktatója. Az egyetemi és művészeti autonómiáról villámszimpóziumot is rendeznek.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok
Követeljük, hogy az önkormányzat törvényesen járjon el
2012. december 11., 18:55

December 1-én a szegedi önkormányzat törvénytelenül tartott zárt ülést Bátyai Edina ügyében. Követeljük, hogy az önkormányzat december 13-án, az ügy újratárgyalásakor törvényesen járjon el – áll a Milla Szeged sajtóközleményében.

(tovább)
Az ember tragédiája a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán (2011)
Kritikusok nyílt levele a szegedi képviselőkhöz
2012. december 10., 23:30

A kritikusok a nyílt levéllel kívánják felhívni a szegedi városatyák figyelmét arra, hogy döntésük meghozatala egy ilyen léptékű, óriási hagyománnyal rendelkező, országos hatókörű kulturális eseménysorozat esetén rendkívüli körültekintést igényel.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok
Nyilvános ülésen tárgyalják a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetőjének felmentését
2012. december 7., 12:00

December 13-án tárgyalja a szegedi közgyűlés Bátyai Edina, a szabadtéri játékok igazgatója felmentését. Botka László polgármester előterjesztésében az áll: vonják vissza a határozatot.

(tovább)
Kohári Nándor képviselő, Kelemen Csaba jó barátja
Ellehetetlenül a Szegedi Szabadtéri munkája – Nem is látták az előterjesztést
2012. december 3., 12:30

Tisztázatlan körülmények, senki által nem látott, törvénytelen előterjesztés: Szegeden botrányos körülmények között váltották le Bátyai Edinát, a Szabadtéri Játékok vezetőjét. A zárt ülésen történtekről Nagy Sándor volt alpolgármester tett közzé blogbejegyzést.

(tovább)
Védjük meg a Szabadtéri Játékokat a politikai önkénytől - november 30.
15:14 – Leváltották Bátyai Edinát – A polgármester nem írja alá
2012. december 1., 12:38

A szegedi Fidesz-KDNP szavazataival zárt ülésen leváltották Bátyai Edinát, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját. Botka László polgármester nem írja alá a határozatot.

(tovább)
Szimpátiatüntetés Szegeden a REÖK előtt
Közönségtalálkozó és szimpátiatüntetés Szegeden
2012. november 30., 21:50

A szegedi REÖK-ben ma tartották a Szabadtéri Játékok jövő évi bemutatójának, az István a király című előadás háttérbeszélgetését, amivel párhuzamosan az épület előtt szimpátiatüntetés zajlott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége mellett.

(tovább)
Sülyi Péter
A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai döntést akar a Szegedi Szabadtéri ügyében
2012. november 30., 19:20

Aggályosnak ítéli a Szegedi Szabadtéri Játékok körül kialakult helyzetet a Magyar Fesztivál Szövetség, a szervezet erről pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t.

(tovább)
Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér
A Zeneművészeti Bizottság szerint pályázatot kellene kiírni
2012. november 30., 13:00

A Zeneművészeti Bizottság szerint pályázatot kellene kiírni Szegeden. A bizottság azzal kapcsolatban juttatta el az MTI-nek állásfoglalását, hogy szombaton elmozdíthatják posztjáról Bátyai Edinát, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK igazgatóját.

(tovább)
Bátyai Edina
Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság – Törvénytelen az előterjesztés
2012. november 30., 12:15

Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság az ellen, hogy szombaton elmozdíthatják posztjáról Bátyai Edinát, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Regionális Összművészeti Központ igazgatóját. A város címzetes főjegyzője szerint az eljárás törvénytelen.

(tovább)
Kelemen Csaba
Szegedi Szabadtéri Játékok: irány a hakni? – Barátok közt: Kelemen Csabát akarja igazgatónak a szegedi Fidesz
2012. november 29., 00:45

A szegedi önkormányzat kulturális bizottsága javasolja, hogy a közgyűlés hívja vissza a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezető igazgatói tisztségéből Bátyai Edinát. A helyére Kelemen Csabát javasolják.

(tovább)
Játékok nyara: Nyerjen jegyet a Szegedi Szabadtéri Mágnás Miska előadására! - LEZÁRVA
2012. augusztus 12., 18:30

Rendkívüli az érdeklődés az idei utolsó Dóm téri produkció, az Alföldi Róbert rendezte Mágnás Miska iránt: a jövő hét pénteki bemutatóra és az azt követő szombati előadásra már minden jegy elkelt. Nyerjen belépőt a vasárnapi előadásra!

(tovább)

Nagyobb térképre váltás