Twitter Facebook

Alföldi marad a Nemzeti Színház élén


2011. május 26., 15:50

Írásbeli figyelmeztetést kapott Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója csütörtökön Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-minisztertől. A teátrum vezetője a posztján marad.

Images_7560
Fotó: Kollányi Péter (MTI-fotó)
Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter megbeszélésüket követően sajtótájékoztatót tartanak.

„A múlt pénteki események nyomán írásban figyelmeztettem a vezérigazgatót, ezután hosszasan elbeszélgettünk a jövőbeni tervekről és a Nemzeti Színház szerepéről az ország kulturális és társadalmi életében. Ezzel az ügyet mindketten lezártnak tekintjük” – mondta Réthelyi Miklós a színház vezetőjével lezajlott találkozó után újságíróknak.

A sajtótájékoztatón kérdést nem lehetett feltenni, Alföldi Róbert nem nyilatkozott. Mint ismeretes, Réthelyi Miklós azért rendelte be hivatalába Alföldi Róbertet, és indított vizsgálatot, hogy tisztázza, a színigazgató valóban használt-e obszcén kifejezéseket pénteki tájékoztatóján egy újságíró kérdéseire.

Egyébként a Nemzeti Színház szerdai Tragédia-előadásán a közönség felállt és hosszan tartó vastapssal biztosította támogatásáról a társulatot és a színész-rendező igazgatót.

MTI

>>> Nemzeti-ügy: A Színházi Társaság Alföldi Róbert melletti kiállásra kéri a minisztert
>>> Alföldi: Tiszta a lelkiismeretem – Blaskó Péter kiáll Alföldi mellett
>>> Szőcs Géza Alföldi Róbert utódlásáról gondolkodik
>>> Szuperbrend lett a Nemzeti Színház
>>> Sok megszorítás, növekvő érdeklődés – Alföldi Róbert a Nemzeti Színházról

Címkék

1 hozzászólás

Kovács Bálint több mint 4 éve

Jó ez a fénykép, sokat elárul. Réthelyi arcán: „rohadt fontos ember vagyok, mindenben én döntök, és a döntéseim is rohadt fontosak”
alföldién: „nem kéne itt lennem, de megteszem, ha kötelező, de a tököm tele van ezzel a bolhacirkusszal”