Twitter Facebook

Alföldi Róbert Kultúra Díjat kapott


2009. december 20., 12:26
Alföldi Róbert2009. december 16-án a Hagyományok Háza színháztermében, ünnepélyes keretek között adták át a Budapesti Román Kulturális Intézet Nívódíját, Kultúra Díját valamint a négy Jubileumi (1989-2009) Média Díjat.

A Budapesti Román Kulturális Intézet, a 2007-ben alapított kitüntetésekkel szeretné kifejezni a befogadó ország kultúrája iránti tiszteletét és igyekszik egy párbeszéden és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatot megteremteni a két ország kultúrái között. Minden évben egy-egy kiemelkedő magyarországi személyiség részesül a kitüntetésben, a kultúra maradandó értékei előtti főhajtásunk jeleként. A Romániai Forradalom jubileumi, azaz 20. évfordulója alkalmából idén négy újságíró kapott Média Díjat.

A Kultúra Díjat idén Alföldi Róbert színművész-rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója vehette át sokoldalú színházi tevékenységéért, valamint a magyar színjátszás megújulásában játszott szerepéért. A Nívódíjat Rév István professzor, a budapesti Open Society Archives igazgatója kapta, példa értékű erkölcsi magatartásáért valamint a Kelet- és Közép-európai demokráciák megerősítése érdekében kifejtett munkája elismeréseként. Orbán Györgyit, a Magyar Távirati Iroda munkatársát, Klein Juditot, a Magyar Televízió Kisebbségi Műsorainak szerkesztőség-vezetőjét, Kaupert Edit Júliát, a Magyar Rádió szegedi stúdiója román nyelvű szerkesztőségének vezetőjét valamint Hegedűs Istvánt, a Magyar Televízió, Kárpát Expressz c. műsorának kiemelt szerkesztőjét a Budapesti RKI a Jubileumi (1989-2009) Média Díjban részesítette, kimagasló színvonalú újságírói munkájuk elismeréseként.

A díjátadót a bukaresti Dan Puric Társulat legfiatalabb generációjának Mind az öten című mozgásszínházi előadása zárta.

Címkék

0 hozzászólás