Twitter Facebook

Együttműködik a Nemzeti Színház és a Magyar Színház


2010. május 1., 12:07
Közös bérletet hirdet, de közös produkciókban is gondolkodik a Nemzeti Színház és a Magyar Színház - hangzott el a Magyar Színház majálisán a Városligetben.

Alföldi Róbert, a Nemzeti vezérigazgatója és Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója a múlt lezárásának céljával kötötték a megállapodást. Őze Áron erről a Magyar Színház majálisán beszélt, mint mondta: az új Nemzeti Színház és a Magyar Színház - a volt Nemzeti - művészei, munkatársai között az elmúlt években akadtak kimondatlan vagy kimondott feszültségek, ezek oldását, megszűnését célozza a két teátrum jövőbeni együttműködése.

volt Nemzeti Színház

A Hevesi Sándor téri volt Nemzeti Színház

A megegyezés szerint a két színház társulatának tagjai a későbbiekben közös produkciókban működhetnek közre, ebben az évadban pedig közös bérletet hirdetnek. A Magyar Színház ezen felül különféle bónuszokat tervez adni a bérletekhez: közönségtalálkozókat, koncerteket, de lesz jövőre bébiszitter-bérlet is: az ezt váltó szülők gyermekei számára a színház - a Katona József Színház kezdeményezéséhez hasonlóan - felügyeletet, sőt esetenként drámapedagógiai foglalkozásokat is biztosít. A Magyar Színház jövő évi terveiről, bemutatóiról itt olvashatnak bővebben.

Kapcsolódó:
A Nemzeti Színház műsora
A Magyar Színház műsora

Címkék

0 hozzászólás