Twitter Facebook

Indul az első országos zenés színházi találkozó, a KOZSZT


2010. június 13., 12:09
Június 13. és 19. között Kecskemét ad otthont Magyarország első országos zenés színházi találkozójának, a KOZSZT-nak. A fesztiválra többek között Egerből, Debrecenből érkezik bemutató, és több fővárosi produkció is várja az érdeklődőket.

A Cseke Péter kecskeméti színigazgató ötlete alapján létrejött fesztivál június 13-án, vasárnap, a Borváros nulladik napján kezdődik. A főtéren felállított színpadon Dr. Sárközy István alpolgármester nyitja meg a találkozót, aki azt is bejelenti majd, hogy az önkormányzat és a kecskeméti teátrum közös adománygyűjtést szervez az árvízkárosultak javára, majd a Társulat adja elő az István, a királyt a Fő téren, ez a rendezvény ingyenesen látogatható. Június 14-én a kecskeméti Katona József Színház nagyszínpadán az egri Gárdonyi Színház POSZT-on is díjazott Maya című előadása lesz látható, Zsótér Sándor rendezésében. 15-én a Kelemen László Kamaraszínházban a debreceni Csokonai Színház és a Budapesti Kamaraszínház közös előadását, a Circus Hungaricust lehet megnézni, a népszerű Hobo főszereplésével.

Járó Zsuzsa - Maya, Gárdonyi Géza Színház

Járó Zsuzsa (középen) a Gárdonyi Géza Színház Maya című előadásában (fotó: Gál Gábor / Gárdonyi Géza Színház)

16-án a Ruszt József Stúdiószínházba a Budapesti Operettszínház Jövőre, veled, itt! című musicalje érkezik, Janza Katával és Bereczki Zoltánnal. 17-én a nagyszínházban lép fel az Operett A Bajadér című produkcióval, Miklósa Erika és Dolhai Attila főszereplésével. 18-án a Madách Színház Anna Karenina produkciója következik, szintén a Nagyszínházban.

Miklósa Erika - A Bajadér, Budapesti Operettszínház

Miklósa Erika a Budapesti Operettszínház A Bajadér című előadásában (fotó: Budapesti Operettszínház)

A találkozót gála zárja június 19-én, a főtéren, ahol a hazai zenés színházi szakma krémje szórakoztatja majd a közönséget népszerű operett- és musicalslágerekkel.

Címkék

0 hozzászólás