Twitter Facebook
Folyóirat

Politika és színház – Színház, 2012. június


2012. június 13., 20:00

Images_13876
Színház, 2012. június
Tudta-e ön, hogy a POSZT-ba került előadások közül van pár, amely csak egyetlen válogató toplistáján szerepelt? Kiderül ez is a Színház című folyóirat júniusi számából.

A júniusi Színházban Koltai Tamás búcsúztatja a lap közelmúltban elhunyt képszerkesztőjét, Koncz Zsuzsa fotóriportert, akinek dedikált művészportréi díszítik a lapszám belső cím- és hátlapját.

Hermann Zoltán az Örkény Színház Peer Gynt-előadását elemzi, Karsai György Velünk élő Antigonék című írásában a klasszikus görög dráma három előadását mutatja be.

A Nemzeti Színház Alföldi Róbert rendezte Hamlet előadásának politikai arculatáról Koltai Tamás, a lengyel színházi szakma tiltakozásáról és Gianina Cărbunariu legújabb, X milliméter Y kilométerből című darabjáról Tompa Andrea, a moszkvai Arany Maszk Fesztivál politikai előadásairól Herczog Noémi írt. A POSZT-válogatók jegyzetei mellett olvasható a lapban Piotr Gruszczyński beszélgetése Krzysztof Warlikowskival a Hamletről, Rácz Judit pedig Bátyai Edinával, a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetőjével készített interjút.

Kutszegi Csaba a Budapest Táncfesztiválról, Tompa Andrea a moszkvai Bolsoj előadásairól, Zsigmond Andrea a sepsiszentgyörgyi Reflex 2 Biennáléról, Jászay Tamás pedig a 32. Varsói Színházi Találkozóról számol be a Színház júniusi számában.

Címkék

0 hozzászólás