Twitter Facebook

Brian Clark

Mégis, kinek az élete? tragikomédia · szórakoztató

Centrál Színház


7óra78 pont
Közösség8.69 pont
Idő2 és fél óra egy szünettel
Mégis, kinek az élete? - Rudolf Péter – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula) Mégis, kinek az élete? - Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula) Mégis, kinek az élete? - Bálint András, Papp János, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula) Mégis, kinek az élete? - Borbás Gabi, Simon Kornél – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula) Mégis, kinek az élete? - Schmied Zoltán, Rudolf Péter, Oroszlán Szonja – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula) Mégis, kinek az élete? - Puskás Tamás – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula) Mégis, kinek az élete? - Bálint András – Centrál Színház: Mégis, kinek az élete? (Fotó: Bálint F. Gyula)

7óra7-nézőpont

Kétes élet · 8 pont

Ki lehetett volna sajtolni egy giccses hollywoodi sztorit is a nyaktól lefelé megbénult szobrász önálló döntéshozatali joga köré szerveződő történetből, de nem ez történt. A moralizáló, könyvszagú mondatokat sikerült a kritikus szint alá csökkenteni, és maradt egy ellenállhatatlanul szórakoztató, kedvesen gúnyos és önironikus fickó élete. Egy olyan emberé, aki döntött: így nem akarja tovább folytatni. Persze egy kórházban nem a beteg dönt, és innen kezdődik a harc – nem az eutanáziáért, hanem egy ember szabad döntéséhez való jogáért.

(tovább)

Tartalom

Ken Harrison szobrász, aki egy autóbaleset következtében megbénul, és úgy dönt, nem akar munka, szerelem és cél nélkül tovább élni. Harcba száll az élete és halála fölötti rendelkezés jogáért.


(tovább)

Szereplők

Rudolf Péter Ken Harrison
Nagy-Kálózy Eszter Dr. Clare Scott, osztályos orvos
Bálint András Dr. Michael Emerson, főorvos
Simon Kornél Philip Hill, ügyvéd
Borbás Gabi Anderson főnővér
Oroszlán Szonja Joey Sadler, nővér
Schmied Zoltán John, segédápoló
Kovács Vanda Dr. Rebecca Barr, konzultáns pszichiáter
Nyertes Zsuzsa Mrs. Gillian Boyle, szociális munkás
Papp János Millhouse bíró
Puskás Tamás Dr. Paul Travers, pszichiáter
Vári-Kovács Péter Andrew Eden, kórházi jogtanácsos

Stáb

Díszlettervező:Szabolcs János
Jelmeztervező:Kesserű Andrea
Dramaturg:Radnai Annamária
Rendező:Puskás Tamás
Bemutató időpontja2009. december 18., 19:00

Előadások