Twitter Facebook

Pintér Béla

A 42. hét alternatív · progresszív

Pintér Béla és Társulata


7óra79 pont
Közösség9.44 pont
Idő1 óra 50 perc, szünet nélkül
A 42. hét - Csákányi Eszter, Thuróczy Szabolcs – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Csákányi Eszter, Szakonyi Györk, Roszik Hella – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Csákányi Eszter, Szakonyi Györk – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Csákányi Eszter, Roszik Hella, Pintér Béla – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Stefanovics Angéla, Enyedi Éva – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Roszik Hella – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Stefanovics Angéla – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Stefanovics Angéla, Enyedi Éva – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Stefanovics Angéla – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Csákányi Eszter, Thuróczy Szabolcs – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Csákányi Eszter, Szakonyi Györk – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Csákányi Eszter, Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - középen: Csákányi Eszter – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba) A 42. hét - Quitt László, Csákányi Eszter, Enyedi Éva, Stefanovics Angéla – Pintér Béla és Társulata: A 42. hét (Fotó: Mészáros Csaba)

7óra7-nézőpont

Nem veszi kezébe a sorsát · 9 pont

Ami egyfelől egy kicsit őrült reggelnek látszik, az az élet tiszta naivitásból és bizalomból fakadó módszeres összetördelése, szabályos megsemmisítése után a nyugalom és egyensúly oly vágyott, ám soha vissza nem térő állapotává válik.

(tovább)

Tartalom

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk. Hősünk azonban nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász: Dr. Virágvári Imola. Gyász, szerelem, hit, hitetlenség, jó és rossz döntések keverednek életének eme kilenc drámai hónapjában. Minden döntésének meglesz a következménye, a darab végén pedig kiderül, hogy mit hoz a 42. hét: születést vagy halált.

(tovább)

Szereplők

Csákányi Eszter Imola
Thuróczy Szabolcs Boci
Pintér Béla Karcsi
Roszik Hella Enikő
Friedenthal Zoltán Tamás
Enyedi Éva Ági
Stefanovics Angéla Lola
Quitt László Balázska
Terhes Sándor Kő László
Hajdú Rozália Eszti, Noémi

Stáb

ZenészKéménczy Antal
ZenészPóta György
ZenészSipos Gergő
ZenészVeér Bertalan
ZenészVeér Csongor
TérTamás Gábor
JelmeztervezőBenedek Mari
Zenei vezetőKéménczy Antal
DramaturgEnyedi Éva
MunkatársKiss Julcsi
Produkciós asszisztensHidvégi Anna
RendezőPintér Béla
Bemutató időpontja2012. szeptember 28., 20:00

Előadások