Twitter Facebook

Bizonytalan jogi és gazdasági helyzet a Bárka Színházban


2014. február 3., 17:45

Bizonytalan jogi és gazdasági helyzetére való tekintettel több előadását nem játssza február 22-ig a budapesti Bárka Színház.

A színház közleménye:

A Bárka Színház bizonytalan jogi és gazdasági helyzetére való tekintettel a következő előadásait 2014. február 22-ig nem játssza: Európa-Ázsia, Anna Karenina, Vasárnap 16:48, Álarcosbál.

Továbbra is a műsorán tartja: Nehéz, De Sade pennája, Iskola a határon, Mulatság, Tengeren, A harmadik hullám, East Balkán, Dogville, A teljes tizedik évad.

A megvásárolt jegyeket 2014. február 11-étől váltják vissza a Bárka Kikötő jegyirodájában vagy a Bárka Színház jegypénztárában.

Ugyanezen okok miatt a Rovarok című előadás elkezdődött próbafolyamatát is felfüggeszti.

Images_2557
Bárka Színház

Az MTI megkeresésére a színház közölte: Seress Zoltán ügyvezető előbb a társulatot tájékoztatja a kialakult helyzetről, további részleteket csak ezt követően oszt meg a sajtóval.

Seress Zoltán 2013 áprilisának végén az MTI-nek azt mondta: várakozásaik szerint a 2013/2014-es évadot már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként kezdhetik meg, a színház fenntartója az egyetem lesz. Emlékeztetett: ahhoz, hogy az állami támogatásra jogosult legyen a színház, közszolgáltatási szerződést kell kötnie egy önkormányzattal, a Bárka ezt a VIII. kerületi önkormányzattal tette meg. Seress Zoltán akkor jelezte: 2014-re 250 millió forintos támogatás jelentene biztonságos működést a színház számára.

MTI / 7 óra 7

Kapcsolódó

>>> Nyílt levelet írt a Bárka Színház társulata

>>> KIM: felelőtlen gazdálkodás gyanúja lassítja a Bárka Színház átadás-átvételét

>>> Józsefvárosi Önkormányzat: felelőtlen gazdálkodás gyanúja nehezíti a Bárka átvételét

>>> A Bárka Színház megkapta észrevételezésre az ÁSZ jelentéstervezetét

>>> Az új évadot már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként kezdheti a Bárka

Címkék

Seress Zoltán Bárka Színház A harmadik hullám A teljes tizedik évad Álarcosbál Anna Karenina De Sade pennája Dogville East Balkán Európa - Ázsia Iskola a határon Mulatság Nehéz Rovarok Tengeren Vasárnap 16:48

0 hozzászólás