Twitter Facebook

Bacsó Péter

A tanú színmű · szórakoztató

Thália Színház


7óra73 pont
Közösség1.95 pont
Idő2 óra 50 perc, egy szünettel
A tanú - Szombathy Gyula, Csányi Sándor – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Csányi Sándor, Cserhalmi György – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Cserhalmi György, Csányi Sándor, Schmied Zoltán, Szombathy Gyula – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Hunyadkürti István, Csányi Sándor – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Müller Júlia, Csányi Sándor, Cserhalmi György – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Szombathy Gyula – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Cserhalmi György – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Schmied Zoltán, Csányi Sándor – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett) A tanú - Müller Júlia, Szegezdi Róbert, Kovács Vanda – Thália Színház: A tanú (Fotó: Kállai-Tóth Anett)

7óra7-nézőpont

Tarhonya · 3 pont

Az előadás alaptétele: a kommunizmusban nem lehet őszintén hinni. Ekképpen csalódni sem lehet benne. És innen meg van halva az egész.

(tovább)

Tartalom

1949-et írunk. A hősi forradalom és Pelikán József gátőr elsöpörték a régi rendet. Büszkén, csillogó szemmel tekintenek a jövőbe. Új világ épül, ahol már végre minden jó lesz. Pelikán tisztességes és elkötelezett forradalmár, hisz, összefog, egyetért és áldozatot vállal. Valahol mégis elvéti a lépést, és erre rámegy a munkája, a barátja, a háza és az élete.

(tovább)

Szereplők

Csányi Sándor Pelikán József gátőr
Pindroch Csaba Virág elvtárs
Szombathy Gyula Bástya elvtárs
Hunyadkürti István Csetneki, Gulyás, kartárs, kórus
Szabó Győző Dániel, Tussinger, kartárs, kórus
Szegezdi Róbert Rendőr, Fegyőr, Testőr, Rab, Borbély, Bíró, kartárs, kórus
Müller Júlia Gogolákné, Primadonna, Patocsni, kartárs
Kovács Vanda Gizike, Szabónő, kartárs, kórus

Stáb

Színpadi változatHamvai Kornél
DíszlettervezőHoresnyi Balázs
JelmeztervezőPilinyi Márta
AsszisztensMüller Zsófia
RendezőBalikó Tamás
Bemutató időpontja2012. december 6., 19:00

Előadások