Twitter Facebook

Luke Rhinehart, Vinnai András

Kockavető alternatív · progresszív

Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor


7óra79 pont
Közösség8.23 pont
Idő1 óra 55 perc, szünet nélkül
Kockavető - Fábián Gábor – Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor: Kockavető (Fotó: Varga Imre) Kockavető - Gazsó György, Fábián Gábor – Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor: Kockavető (Fotó: Varga Imre) Kockavető – Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor: Kockavető (Fotó: Varga Imre) Kockavető – Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor: Kockavető (Fotó: Varga Imre)

7óra7-nézőpont

A véletlen magabiztossá tesz · 9 pont

Tulajdonképpen érdekes lehet, hogy az est főszereplője, Fábián Gábor vajon Bodó Viktor rendezővé, Patrick Bateman fikciós tömeggyilkossá vagy Jack Bauer tévé-akcióhőssé van-e maszkírozva a Kockavető című előadásban, de valójában mindegy, lehet bármelyikük, ez az előadás nem a miértekről szól. Sokkal inkább érzésekről, amelyek időről időre megkörnyékeznek bennünket: az unalomba, közhelyességbe, színtelenségbe fulladásról, a sekélyes, felszínes gyávaságról, a felettes én protokollerőltető keretszemélyiségének elnyomó hatalmáról. Főhősünk úgy érzi, még diliházba kerülése előtt megtalálta a megoldást a lelkében feltornyosult problémáira: a ráció helyett a véletlenre bízza sorsának alakulását, a kiegyensúlyozott személyiség megalkotásának jegyében.

(tovább)

Tartalom

Unja magát, unja az életét, így elhatározza, hogy felszabadítja magát és a véletlenre bízza a sorsát. Pontosabban a dobókockára.


(tovább)

Szereplők

Fábián Gábor
Gazsó György
Gyabronka József
Hay Anna
Jankovics Péter
Koblicska Lőte
Molnár Gusztáv
Pető Kata
Szabó Zoltán
Székely Rozália
Terhes Sándor
Téby Zita
Tóth Simon Ferenc

Stáb

Dramaturg:Róbert Júlia
Dramaturg:Turai Tamás
Jelmeztervező:Kovács Andrea
Grafika:Tóth Simon Ferenc
Videó:Tóth Simon Ferenc
Produkciós vezető:Tóth Péter
Zene:Keresztes Gábor
Rendező:Bodó Viktor
Bemutató időpontja2010. január 15., 19:30

Előadások