Twitter Facebook

Bródy Sándor

A tanítónő színmű

Miskolci Nemzeti Színház


7óra78 pont
Közösség9.43 pont
Idő2 óra 50 perc, egy szünettel
A tanítónő - Lovas Rozi – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera) A tanítónő - Lovas Rozi – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera) A tanítónő - hátul: Kincses Károly, elöl: Kocsis Pál, Lovas Rozi – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera) A tanítónő - Pásztor Pál, Kocsis Pál, Gyuriska János, Szegedi Dezső, Harsányi Attila, Salat Lehel, Kincses Károly, Lovas Rozi – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera) A tanítónő - Lovas Rozi, Bősze György – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera) A tanítónő – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera) A tanítónő - Szőcs Artur, Lovas Rozi – Miskolci Nemzeti Színház: A tanítónő (Fotó: Éder Vera)

7óra7-nézőpont

Önkény és erkölcs · 8 pont

Hogyan tiporja el a hatalom az ideológia nevében az embert, a hivatástudatot, a szakmaiságot, hogyan lesz az önzés úrrá a közösségen, miközben hangzatosan az ellenkezőjét hangsúlyozzák?

(tovább)

Tartalom

„A kis tanítónő erős volt, jól állt a lábán. Belerúgott a tolakodókba, de a végén a sok harc felemésztette. Vette a sátorfáját, és eltűnt az élet nagyon bonyolult forgatagában.”

(tovább)

Szereplők

Lovas Rozi Tóth Flóra
Szőcs Artur Ifj. Nagy
Bősze György Főúr
Kocsis Pál Káplán
Pásztor Pál Tanító
Gyuriska János Szolgabíró
Harsányi Attila Járásorvos
Szegedi Dezső Id. Nagy
Nádasy Erika Id. Nagyné

Stáb

Díszlet- és jelmeztervezőDebreczeni Borbála
RendezőasszisztensPöltz Júlia
RendezőRusznyák Gábor
Bemutató időpontja2013. október 4., 19:00

Előadások