Twitter Facebook

Rideg Sándor

Indul a bakterház komédia

Turay Ida Színház


7óra72 pont
Közösség9.00 pont
Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház - Mikó István, Nemcsák Károly – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház Indul a bakterház – Turay Ida Színház: Indul a bakterház

7óra7-nézőpont

Minta érték nélkül · 2 pont

Hogy a Turay Ida Színház által Cseke Péter rendezésében előadott Indul a bakterház című előadásnak a sikere óriási, ez kétségbevonhatatlan. Afelől viszont erős kétségeim vannak, hogy a látott színielőadás nevezhető-e színháznak, ha a szóhoz valamiféle művészi teljesítményt, esztétikai jellemezhetőséget társítunk. Rideg Sándor regénye karikaturisztikus környezetrajz a harmincas évek vidéki életéről, amely a félnótás, ostoba felnőttek között elvesző fiatal életekre hívja fel szórakoztató formában a figyelmet. Nos, ebből a világon semmi nem jön át az előadásban.

(tovább)

Tartalom

A Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház közös előadása. "Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, min...(tovább)

Szereplők

Mikó István Bakter
Nemcsák Károly Patás, lókupec
Tóth Judit Banya, a Bakter anyósa
Szacsvay László Piócás
Cseke Péter Piócás
Nyírő Bea Csámpás Rozi
Bozsó József Jóska csendőr
Zsolnay András Jóska csendőr
Győri Péter Pista csendőr
Szabó Anikó Borcsa, a Bakter felesége
Rusz Milán Buga Jóska, vőfély
Beszterczey Attila Marhakereskedő
Boros Zoltán Bendegúz

Stáb

Díszlettervező:Krsztovics Sándor
Jelmeztervező:Darvasi Ilona
Rendezőasszisztens:Szabó Anikó
Rendező:Cseke Péter
Bemutató időpontja2008. december 13., 19:00

Előadások