Twitter Facebook

David Seidler

A király beszéde színmű

Csiky Gergely Színház


7óra76 pont
Közösség7.67 pont
Idő2 óra 50 perc, egy szünettel
A király beszéde - Sarkadi Kiss János, Hüse Csaba – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde - Sarkadi Kiss János – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde - Sarkadi Kiss János, Hüse Csaba – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde - Lecső Péter, Karalyos Gábor – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde - Sarkadi Kiss János – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde - Spindler Béla – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre) A király beszéde - Lecső Péter – Csiky Gergely Színház: A király beszéde (Fotó: Memlaur Imre)

7óra7-nézőpont

Filmes színház · 6 pont

Szórakoztató filmadaptáció a színpadon: a történetet tudjuk, de ettől még lehet teljes a színházi élmény. A király beszédét ezúttal nem Colin Firth és Geoffrey Rush, hanem Hüse Csaba és Sarkadi Kiss János játssza.

(tovább)

Tartalom

1936-ot írunk. V. György fia, György pszichés dadogása miatt alkalmatlan arra, hogy tömegek előtt szerepeljen, és retteg is a megszólalástól. Holott erre nagyon nagy szüksége lenne egész Angliának, hiszen Európát egy ördögi szónok viszi a teljes őrületbe: Adolf Hitler.

(tovább)

Szereplők

Hüse Csaba Bertie
Sarkadi Kiss János Lionel Logue
Nyári Szilvia Elizabeth
Varga Zsuzsa Myrtle
Spindler Béla Cosmo Lang
Lecső Péter Winston Churchill
Kelemen József David
Hunyadkürti György V. György király

Stáb

Díszlet- és jelmeztervezőCsík György
VideóPapp László
VilágítástervMemlaur Imre
FordítottaTakácsy Gizella
ÜgyelőSalamon Bernadett
SúgóCsordás Bernadett
SegédrendezőPintér Kata
RendezőFuntek Frigyes
Bemutató időpontja2013. december 20., 19:00

Előadások