Twitter Facebook

Az Eger-dosszié

2011. február 1-jével Blaskó Balázst nevezte ki a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatójának. Az eredetileg július 31-ig kinevezett korábbi igazgató, Csizmadia Tibor szerződése „közös megegyezéssel” megszűnt, ám ez az évad még az ő tervei alapján megy végig. Blaskó bejelentette: 180 fokos fordulatot szeretne: konzervatív, nemzeti népszínházat akar létrehozni, kiszolgálva a közönség igényeit. Mivel az egri színház az utóbbi évek egyik legizgalmasabb műhelyévé vált, sokféle műfajnak, ízlésnek és nézőpontnak adva otthont, fontosnak tartjuk dokumentálni, hogyan vesz 180 fokos fordulatot az intézmény.

Nádasy Erika
Nádasy Erika: „Elkezdünk építkezni” – Kőszínházból lakásszínházba
2011. szeptember 28., 13:30

Nádasy Erika az évad elején elhagyta az egri Gárdonyi Géza Színház társulatát, mert – mint mondja –: úgy tűnt, nem számítanak rá. Viszont dolgozni szeretne, most lakásszínház alapítására készül. Az ide vezető útról beszélgettünk.

(tovább)
Nádasy Erika az Alkoholisták című előadásban
Nádasy Erika inkább nyugdíjba megy - „Már oda sem vagyok írva”
2011. augusztus 26., 17:30

Nyugdíjba megy Nádasy Erika az egri Gárdonyi Géza Színház társulatából. A színésznő szerint Blaskó Balázs a régi társulat ígéretével nyert, ám ezt nem tartja be, viszont új emberekre és vendégekre van pénze a nehéz anyagi helyzetben lévő színháznak.

(tovább)
Gárdonyi Géza Színház
„Minden anyagi kiadást minimalizálni” – biztonságban az egri színház következő évada
2011. augusztus 23., 17:00

Az év végéig rendelkezésre állnak az egri Gárdonyi Géza Színház működéséhez szükséges források, így biztonságban lejátszható az évad – mondta Blaskó Balázs, a teátrum direktora a színház keddi évadnyitó társulati ülésén.

(tovább)
Gárdonyi Géza Színház, Eger
Évadzáró · Az Eger-dosszié
Eger: Nincs évadértékelés, nincs pénz, nincs szerződtetés
2011. június 3., 18:30

„Virtuális évadnak” néz elébe a Gárdonyi Géza Színház, mert a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat ellen megindult adósságellenőrzési eljárás miatt nincs aki finanszírozza a teátrum működését – jelentette ki Blaskó Balázs.

(tovább)
Requiem - Túri Lajos, Lázár Eszter, Feledi János
750 aláírás Barta Dóra tánccsoportja mellett
2011. május 27., 11:00

Mintegy 750 aláírást gyűjtöttek össze színházkedvelő civilek Egerben a Barta Dóra által vezetett tánccsoport további működtetésének biztosítása érdekében.

(tovább)
Requiem
Búcsú · Az Eger-dosszié
A pusztulás képei a Requiemben - Utoljára lép fel a távozó tánctagozat Egerben
2011. május 14., 10:30

Ma esti, utolsó előadására készül Barta Dóra társulata az egri Gárdonyi Géza Színházban, mint az intézmény tánctagozata. A társulat hattyúdala a Requiem című produkció lesz.

(tovább)
A Mester és Margarita - Kelemen Csaba, Ötvös András, Fekete Györgyi
Az Eger-dosszié · Az Eger-dosszié
Eger és Kassa: baráti kapcsolatok
2011. május 6., 18:00

A gyertyák csonkig égnek című Márai-darab kassai előadása vendégeskedik hamarosan Egerben. A két színház újonnan kialakult baráti kapcsolata azonban nem problémamentes.

(tovább)
Idők folyamán - Barta Dóra
Nem vagyunk láthatatlanok! Petíció Barta Dóra és társulata mellett
2011. május 2., 14:00

Petíciót indítottak egri nézők Barta Dóráért és társulatáért. A peticiok.com oldalon olvasható szöveg kiáll a város táncosai, illetve a Gárdonyi Géza Színházból távozó valamennyi művész mellett.

(tovább)
Gárdonyi Géza Színház
Hűtlen kezelés után nyomoz a rendőrség az egri színházban
2011. április 19., 00:00

Hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalból eljárást indított az egri Gárdonyi Géza Színházról készült belső ellenőrzési jelentés alapján.

(tovább)
Blaskó Balázs megnyitja a Stúdiószínházi Fesztivált
Ilyen lesz a válaszok színháza Egerben
2011. április 12., 20:00

Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója bemutatta a következő egri évad tervét. Blaskó Balázs, Moravetz Levente, Csiszár Imre és Makk Károly is rendezni fog.

(tovább)
Barta Dóra
Jogszabálysértés miatt perli az egri színházat Barta Dóra
2011. április 5., 20:50

Barta Dóra Harangozó-díjas érdemes művész ma hozta nyilvánosságra döntését: bepereli az egri Gárdonyi Géza Színházat amiatt, hogy két évvel a szerződése lejárta előtt eltávolították a tánctagozat éléről.

(tovább)
Barta Dóra
Felállt az egri tánctagozat - Barta Dóra: „Igenis baj van, mégpedig nagy baj”
2011. március 29., 16:00

Ma reggel a teljes egri tánctagozat felmondott a Gárdonyi Géza Színházban. A testületi felállásról és az ehhez vezető útról, az eddigi munkájukról beszélgettünk Barta Dórával, a tagozat volt vezetőjével.

(tovább)
Pozitív kisugárzás - Blaskó Balázs a Stúdiószínházi Fesztivál megnyitóján
Gondolatok a remény színházáról
2011. március 28., 10:30

Blaskó Balázs, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója az [origó]-nak adott interjút arról, milyen lesz a remény színháza. Íme a legérdekesebb részletek.

(tovább)
Szabó Emília
Szabó Emília: „Inkább a bizonytalanság, mint a biztos rossz”
2011. március 26., 16:30

Szabó Emília színésznő négy év után búcsúzik az egri Gárdonyi Géza Színháztól. Mint mondja, évad közbeni lecserélése meglepte, noha nem naiv. Biztosról és bizonytalanról, szakmáról és közönségről, társulatról és magányról beszélgettünk.

(tovább)
Barta Dóra
Folytatódik az egri botrány: leváltották Barta Dórát a tánctagozat éléről
2011. március 25., 18:00

Azonnali hatállyal leváltották Barta Dórát, a tánctagozat vezetőjét az egri Gárdonyi Géza Színházban. Blaskó Balázs igazgató Topolánszky Tamás néptáncost nevezi ki tagozatvezetővé.

(tovább)
Látogatók - Mészáros Sára, Szabó Emília
Látogatók - a színészek is leváltva
2011. március 23., 10:30

Mészáros Sára és Szabó Emília helyett mostantól Varró Emese és Kascsák Dóra játszik az egri Gárdonyi Géza Színház Látogatók című előadásában.

(tovább)
Blaskó Balázs
Blaskó Balázs: A 180 fok nem hátraarc
2011. március 22., 14:00

Blaskó Balázs, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója tegnap esti interjújában az előző vezetésről, a pályázatáról, terveiről és az intézmény anyagi helyzetéről beszélt, valamint arról, hogy a 180 fokos fordulatot hogyan is kell érteni.

(tovább)
Blaskó Balázs
Blaskó Balázs: „Lelkük rajta, ha lőnek”
2011. március 17., 13:15

A majdan felálló, egész társulatot szeretné szolgálni Blaskó Balázs, aki beszél a POSZT-tal kapcsolatos kérdésekről, túlfoglalkoztatásról, szándékokról és problémákról, illetve arról, hogy az egri színház anyagilag lefelé örvénylő spirálba került. Töredékek egy beszélgetésből.

(tovább)
Zsótér Sándor
Zsótér Sándor: „Ez igazán szép vége a történetnek”
2011. március 15., 12:30

Beszélgetés Zsótér Sándor rendezővel a József Attila Színházról, az egri történésekről, félelemről és macskajajról, újrakezdésről és a boldog végről.

(tovább)
Gárdonyi Géza Színház
Az Eger-dosszié · Az Eger-dosszié
Szakmai és gazdasági felelőtlenséggel vádolják a volt egri direktort
2011. március 11., 18:30

Szakmai és gazdasági felelőtlenséggel vádolja a Heves Megyei Önkormányzat által létrehozott, az elmúlt ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló eseti bizottság az egri Gárdonyi Géza Színház korábbi igazgatóját, Csizmadia Tibort.

(tovább)