Twitter Facebook

Alina Nelega

Rudolf Hess tízparancsolata mono · progresszív

Aradi Kamaraszínház


7óra79 pont
Közösség8.00 pont
Idő1 óra, szünet nélkül
Rudolf Hess tízparancsolata - Harsányi Attila – Aradi Kamaraszínház: Rudolf Hess tízparancsolata Rudolf Hess tízparancsolata - Harsányi Attila – Aradi Kamaraszínház: Rudolf Hess tízparancsolata Rudolf Hess tízparancsolata - Harsányi Attila – Aradi Kamaraszínház: Rudolf Hess tízparancsolata

7óra7-nézőpont

Isten és Isten között · 9 pont

Az ember szomjazza az egyszerű, könnyen átlátható, világos és egyértelmű életet. Legyen valaki, aki megmondja, hogy hogyan kell enni, inni, aludni, barátkozni, szeretkezni, élni, ölni, gondolkodni. Erre ott van Isten, vagy ha nincs, hát ott van Isten földi helytartója, aki szemlátomást nem hagyja homályban saját magát sem létezése, sem akarata szempontjából. A harmincas évek Németországában ezt a földi helytartó szerepet Adolf Hitler vindikálta magának, Rudolf Hess, a születő Harmadik Birodalom második embere pedig hithű keresztényként kénytelen volt Isten és Isten között őrlődni. Az Aradi Kamaraszínház előadása elemi erővel robban tíz parancsolatban, Harsányi Attila párját ritkító játékával.

(tovább)

Tartalom

A szöveg „elektrosokk”-ütése az, ahogy a szerző, Alina Nelega távolsággal kezeli hősét, Hesset. Hiába a nácizmus szimbóluma, a szvasztika eredetileg a boldog életet jelképezte, és Hess ebben az értelmében hisz teljes meggyőződéssel.

(tovább)

Szereplők

Harsányi Attila Rudolf Hess

Stáb

Fordító:Anamaria Pop
Hang/fény:Cornel Dume
Hang / fény:Ioan Horga
Rendezőasszisztens:Fekete Réka
Díszlet/jelmez:Harsányi Attila
Díszlet/jelmez/rendező:Tapasztó Ernő
Bemutató időpontja2008. november 4., 19:00

Előadások