Twitter Facebook

Színészi és interkulturális díj az Aradi Kamaraszínháznak


2011. november 24., 13:30

A legjobb színészi alakítás díját, valamint az Interkulturális párbeszéd díját hozta el az Aradi Kamaraszínház és szegedi MASZK Egyesület a Piteştiben november 18-24. között rendezett Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon.

Az Emil Boroghina, Marius Zarafescu és Monica Andronescu alkotta szakmai zsűri Harsányi Attilának ítélte az Aradi Kamaraszínház Rudolf Hess tízparancsolata című előadásban nyújtott alakításáért a fesztivál legjobb férfi alakítás díját, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukcióban készült Kvartett című előadása a zsűri Interkulturális párbeszéd különdíját nyerte.

Images_10566
Kvartett - Éder Enikő, Harsányi Attila

A tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi seregszemlén, amelyen többek között török, bolgár és román társulatok vettek részt, az Aradi Kamaraszínház a szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült Kvartett, valamint Tapasztó Ernő, az aradi színház művészeti igazgatója által rendezett Rudolf Hess tízparancsolata című előadásokkal vett részt. Balog József, a MASZK egyesület elnöke, a Kvartett című előadás rendezője szerint a szakmai díjak a színház egyetemes nyelvének szólnak, hiszen a nemzetközi fesztiválon az aradi és szegedi színház német szerző művét magyar nyelven, román felirattal, török és román nézőknek játszotta.

Az év folyamán már mindkét előadás több díjban is részesült; Gyergyószentmiklóson, a IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon a Kvartettben Merteuil szerepének megformálásáért Éder Enikő elnyerte a legjobb női alakítás díját, az előadás pedig a látványvilágáért és esszéisztikus stílusáért a zsűri különdíját kapta. Harsányi Attila a Rudolf Hess tízparancsolata című produkcióban a legjobb színészi alakítás díját nyerte el a nagyváradi XVII. Rövid Dráma Hete Fesztiválon, a nagybányai XIX. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon pedig a legjobb színészi alakítás díját vehette át.

Címkék

0 hozzászólás