Twitter Facebook

Az Új Színház-ügy

Tarlós István
„Nem tárgyalás, csak megbeszélés” – Tarlós cáfolja Alföldit
2013. május 17., 00:00

Tarlós István főpolgármester szerint „nem tárgyalt, csak megbeszélést folytatott” Csomós Miklós főpolgármester-helyettessel Alföldi Róbert, és nem ajánlották fel neki az Új Színházat.

(tovább)
Alföldi Róbert
Alföldi Róbert: a főváros valótlan adatokkal védi az Újszínházat
2013. május 15., 23:45

Alföldi Róbert kijelentette: az Újszínház bevételeinek és nézőszámának drasztikus csökkenését a Nemzeti Színház 2009-es adataival összehasonlító fővárosi közlemény nem valós adatokat tartalmaz. A főigazgató hozzátette: korábban a főváros átadta volna neki az Újszínház vezetését.

(tovább)
L. Simon László beszél az országos színházi évadnyitón, a Pécsi Nemzeti Színházban
L. Simon: A művészetbe ne szóljon bele az állam és a politika
2012. augusztus 21., 22:00

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy e rendkívül színes, változatos, tagolt színházi világot valamiféle egyirányú csatornába tereljük” – mondta L. Simon László kultúráért felelős államtitkár az első alkalommal megszervezett országos színházi évadnyitón, Pécsett.

(tovább)
Dörner György
„Mindenkit a társulat tagjának tekintenek” – az Új Színház bemutatói
2012. május 22., 17:00

Nyolc bemutatót tervez a következő évadra a budapesti Új Színház, melynek vezetői keddi sajtótájékoztatójukon szép sikerként értékelték a teátrum rövidesen záruló évadát.

(tovább)
Új Színház
A Magyar Narancs kiadója beperli Pozsgai Zsoltot
2012. március 21., 18:06

A Magyar Narancs című hetilap cáfolja Pozsgai Zsoltnak, az Új Színház művészeti vezetőjének keddi állításait, köztük azt, hogy a lap a színház új vezetése ellen közpénzből finanszírozott lejárató kampányt folytatott az előző vezetéssel kötött szerződés alapján.

(tovább)
Dörner György
Új Színház – Pozsgai: az előző vezetés vásárolta a lejárató kampányt
2012. március 20., 23:15

Pozsgai Zsolt szerint az Új Színház előző vezetése kötött szerződést „az ellenük folytatódó lejárató kampányra” a Magyar Narancs című lappal – írja az MTI.

(tovább)
Tarlós István
Tarlós: Budapesti színházigazgatók - „rózsaszíntől a mélyvörösig”
2012. február 26., 13:30

Tarlós István nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmusnak vagy más szélsőségnek biztosítson megjelenési lehetőséget. Szerinte csupán egy új szín jelenik meg a budapesti színigazgatók „rózsaszíntől a mélyvörösig” tartó palettáján.

(tovább)
Dörner György
Áprilisig dől el, ki marad az Új Színház társulatában
2012. február 20., 19:10

Április 1-jéig dől el, hogy ki marad az Új Színház társulatának tagja a februári vezetőváltás után. Pozsgai Zsolt művészeti vezető szerint azonban várhatóan a korábbi csapat mintegy 85 százaléka tovább dolgozik a teátrumban.

(tovább)
Csurka István
Új Színház · Az Új Színház-ügy
Az Új Színház nem lesz Csurka István Színház
2012. február 6., 16:55

Aláírásgyűjtés indult azzal a céllal, hogy az Új Színházat nevezzék át Csurka István Színházra. Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője a hírre reagálva azonban közölte, a színház vezetősége ezt a lépést nem kívánja megtenni.

(tovább)
Pozsgai Zsolt főrendező, Dörner György igazgató az Új Színház büféjében
„Jó hangulatú” társulati ülés az Új Színházban
2012. február 2., 14:30

„Jó hangulatú” társulati ülést tartott az Új Színház új vezetése. „Indulatos megnyilvánulás” sem volt, Dörner szerint „a mesterségesen generált feszültség is oldódott”

(tovább)
A bécsi Burgtheater szerdai előadása után Tilo Werner, a hamburgi Thália színház tagja olvasta fel a memorandumot
Sokszínűség, tolerancia, szolidaritás - európai színházak kiáltványa
2012. február 2., 12:45

Számos európai színház memorandum felolvasásával reagált a budapesti Új Színház élén bekövetkezett változásra.

(tovább)
Az Új Színháztól a Parlament elé vonulnak a tüntetők
A fasizmus térnyerése ellen tüntettek az Új Színháznál
2012. február 1., 18:15

A fasizmus térnyerése ellen szervezett demonstrációt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége szerda délután a fővárosban az Új Színház elé. A tüntetésen megjelentek ellentüntetők is; közülük több embert előállított a rendőrség.

(tovább)
Fischer Ádám
Fischer Ádám levele a néppárti EP-delegációhoz - Memorandum az európai színházakban
2012. február 1., 16:45

Levélben fordult az Európai Parlament néppárti delegációjának tagjaihoz Fischer Ádám karmester, hogy az Új Színház új igazgatójának hivatalba lépése alkalmából felhívja a figyelmet a kinevezéssel kapcsolatos problémákra.

(tovább)
Paravarieté - elöl: Katona László
Vers mindenkinek · Az Új Színház-ügy
Zoroaszter Leó versei a remény színházáról
2012. február 1., 10:00

Február 1-jétől Dörner György vezeti az Új Színházat. Ez alkalomból közöljük Zoroaszter Leó Új színházat! avagy A remény színháza és Motorosok a színházban című verseit, amelyek aznap, vagyis ma este hangzanak el Tasnádi István Paravarieté című előadásában a Centrál Színházban.

(tovább)
Dörner György
Dörner György átvette az Új Színházat
2012. január 31., 11:45

Dörner György átvette az Új Színházat; a teátrum február 1-jével kinevezett igazgatója és Márta István eddigi igazgató között kedd reggel lezajlott az intézmény átadás-átvétele.

(tovább)
Schilling Árpád
Schilling Árpád a Le Monde-ban: Az apátia mélypontja
2012. január 29., 12:00

A magyar színházi életről közölt egyoldalas körképet hétvégi számában a Le Monde című napilap. A lapnak nyilatkozott Schilling Árpád, aki a kulturális életben tapasztalható apátiáról beszélt.

(tovább)
Tüntetés az Új Színház előtt 2011. október 22-én
Új Színház-ügy: nyílt levél a The Guardianben - Tüntetés február 1-jén
2012. január 27., 11:45

Nyílt levelet közölt az Új Színház ügyében a The Guardian című brit napilap pénteki számában többtucatnyi brit színész, rendező, író és közéleti személyiség, köztük Horthy István Sharif, Horthy Miklós Nagy-Britanniában élő unokája, Schiff András zongoraművész, valamint az Equity brit előadóművészi szakszervezet és az írószövetség vezetése.

(tovább)
Új Színház
A teljes repertoár lekerül az Új Színház műsoráról, többen távoznak
2012. január 25., 12:00

Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban, holott hét darabot is játszhatnának. A társulat tagjai és a munkatársak közül már többen úgy döntöttek, nem maradnak.

(tovább)
Váltságdíj - Tóth Ildikó, Kövesdi László, Fodor Annamária, Ficzere Béla
Váltságdíj - Új Galceran-dráma csak négyszer az Új Színházban
2012. január 22., 11:00

Jordi Galceran Váltságdíj című darabját vasárnap mutatják be az Új Színházban, a Bubik István Stúdiószínpadon. A Neptun Brigáddal közös előadást a premier után háromszor láthatja még a közönség az Új Színházban, utána a Millenárisra költözik a produkció.

(tovább)
Dörner pályázata törvényes
2012. január 9., 20:00

Dörner György pályázata megfelelt a kiírás tartalmi követelményeinek – állapította meg Budapest Főváros Kormányhivatala.

(tovább)