Twitter Facebook

Vajda János, Bókkon Gábor, Bartók Béla, Balázs Béla

A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló opera

Magyar Állami Operaház


7óra74 pont
Közösség4.78 pont
Mario és a varázsló – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) Mario és a varázsló – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) Mario és a varázsló – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) Mario és a varázsló – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) Mario és a varázsló - Nagy Ervin, Bretz Gábor – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) Mario és a varázsló - középen: Bretz Gábor – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) A kékszakállú herceg vára - Mester Viktória, Bretz Gábor – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) A kékszakállú herceg vára - Bretz Gábor, Mester Viktória – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő) A kékszakállú herceg vára - Bretz Gábor, Mester Viktória – Magyar Állami Operaház: A kékszakállú herceg vára / Mario és a varázsló (Fotó: Dudás Ernő)

7óra7-nézőpont

Művészkedő távolság · 4 pont

Megdöbbentő, hogy a produkció mennyire nem törődik az Erkelt újranyitó népoperai eszmével – miszerint ez az intézmény mindenkihez szólni akar, az emberekhez elérhető közelségbe hozva a dalszínházat.

(tovább)

Tartalom

A kékszakállú herceg vára:
A mű a két ember kapcsolatának fejlődését, az egymásra ismerés és az eltávolodás állomásait járja végig, példázatszerűen, sokjelentésű szimbólumok fénytörésében, mindvégig azt sugallva, hogy nem Egy férfi és Egy nő drámája pereg le szemünk előtt, hanem A férfié és A nőé.

Mario és a varázsló:
A novella és a darab cselekménye szerint egy olasz kisvárosban, Torre di Venerében egy magát lovagként hirdető illuzionista előadására sereglik össze a közönség.
A bűvész fokozatosan uralni kezdi a helyzetet, a közönség a hatása alá kerül. A szó metaforikus és elsődleges értelmében is úgy táncol, ahogy a hipnotizőr akarja. Kivéve egyetlen nézőt.

(tovább)

Szereplők

Mester Viktória Judit
Bretz Gábor Kékszakállú
Bretz Gábor Cipolla
Nagy Ervin Mario
Mester Viktória Angiolieri asszony
Hábetler András Angiolieri úr
Vadász Dániel Gyapjúinges
Bátki Fazekas Zoltán Római úr

Stáb

DíszlettervezőGalambos Péter
JelmeztervezőKárpáti Enikő
KoreográfusSolti Csaba
KarmesterHéja Domonkos
RendezőGalambos Péter
Bemutató időpontja2013. november 9., 19:00

Előadások