Twitter Facebook

LEAR tánc/mozgás

Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata


7óra75 pont
Közösség6.00 pont
LEAR – Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata: LEAR (Fotó: Dömölky Dániel) LEAR – Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata: LEAR (Fotó: Dömölky Dániel) LEAR – Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata: LEAR (Fotó: Dömölky Dániel) LEAR – Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata: LEAR (Fotó: Dömölky Dániel) LEAR – Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata: LEAR (Fotó: Dömölky Dániel) LEAR – Átrium Film-Színház, Duda Éva Társulata: LEAR (Fotó: Dömölky Dániel)

7óra7-nézőpont

Látlak, Lear! · 5 pont

Az alkotók bátran és kellő szellemi munícióval felvértezve nyúlnak fajsúlyos kérdésekhez, miközben a kortárs táncot a prózai színház felé nyitják ki. Az előadás után azonban a puszta látványt visszük magunkkal, és nem a láthatóvá és átélhetővé tett gondolatot.

(tovább)

Tartalom

A Duda Éva Társulat a 2014-2015-ös színházi évadban ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. A jubileumi évforduló kiemelt darabja a Lear című különleges színházi előadás.
Koldusok, vakok, bolondok tévelyegnek az utolsó ítéletet idéző viharban, s az ember – még ha (valaha) király (volt) is – végtelenül kicsi és törékeny, „meztelen" szemben az emberi gonoszsággal; szemben a természeti elemekkel; szemben a maga sorsával; s szemben mindannyiunk sorsával: a pusztulással. Hát el lehet viselni mindezt ép ésszel?

(tovább)

Szereplők

Duda Éva
Bora Gábor
Csuzi Márton
Gyöngy Zsuzsa
Góbi Rita
Jerger Balázs
Rusu Andor
Stetina Szonja
Takács László János
Várnagy Kristóf

Stáb

DíszlettervezőBoros Lőrinc
Díszlettervező asszisztensKlimó Péter
JelmeztervezőHorányi Júlia
Jelmeztervező asszisztensTörök Zsófia
FénytervezőVida Zoltán
VágóKővári Szabolcs
ZeneszerzőGergely Attila
Produkciós vezetőCzveiber Barbara
KoreográfiaCsuzi Márton
RendezőSzőcs Artur
Bemutató időpontja2015. április 17., 19:00

Előadások