Twitter Facebook

NEXTFESZT

A fesztivál az y generáció színházi és táncszínházi produkcióit gyűjti csokorba azzal a céllal, hogy szakmai párbeszédet generáljanak ezekről az előadásokról.

Évadot zárt a Trafó
2015. június 24., 18:30

A 2014/15-ös évadban majd 40 000 néző látogatott el a Trafóba, havonta átlagosan 4400-an fordultak meg a Kortárs Művészetek Házában. Az egyre gyarapodó közönség mellett komoly szakmai sikereket is maga mögött tudhat az intézmény.

(tovább)
Prológusok epilógusa
2015. január 26., 18:00

Január 5. és 23. között zajlott a NEXTFESZT a Trafóban, amely a beharangozása szerint az Y-generációs színházi és táncos alkotók munkáiból mutatott be egy válogatást. A fesztivál befejeződött, mi pedig összegzünk.

(tovább)
Nyúzzatok meg - Dányi Viktória, Czitrom Ádám
„Nekem nagyon fontos az, hogy ismerjem a kortársaimat”
2015. január 25., 21:00

A Trafóban befejeződött a NEXTFESZT, mely meglehetős sikerrel az Y generáció művészeti útkereséseire irányította a figyelmet. Sorozatunk záróinterjújában Czitrom Ádámmal beszélgettünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről.

(tovább)
Csoportkép oroszlán nélkül: Fábián Szabolcs
„Ne az legyen, amit látunk, hanem legyen izgalmasabb és legyen új”
2015. január 24., 18:30

NEXTFESZT zárás. Van, akinek ez a legizgalmasabb: tegnapelőtt premier, tegnap a második előadás. Fekete Ádámot a Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) író-rendezőjét kérdeztük.

(tovább)
Weltschmerz
„Exhibicionista művészként szeretnénk, ha ránk irányulna a lehető legtöbb figyelem”
2015. január 21., 17:00

Sorozatunkban a NEXTFESZT alkotóival beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről. Kis Róka Csabát is megkerestük, akinek a Trafó Galériában rendezett Weltschmerz című kiállítása február 1-ig látogatható.

(tovább)
Boross Martin
Lett egy vitaindító hangulat
2015. január 16., 18:00

A NEXTen minden nap alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről. A Felülről az ibolyát két táncosának már korábban feltettük a kérdéseinket, ezúttal pedig Boross Martin, az előadás rendezője került sorra.

(tovább)
A szerelem természete - Egyed Bea és Újvári Milán
„Végre mi is közelebb jutunk saját kérdéseink megválaszolásához”
2015. január 15., 18:30

A Trafóban még mindig megy a NEXTFESZT, mely az Y-generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről. Ezúttal A Radioballet alkotóival.

(tovább)
Pirkad
„A művészi kifejezést nem rendeljük alá semmiféle külső elvárásnak”
2015. január 14., 18:30

A Trafóban dübörög a NEXTFESZT, mely az Y generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről – most Hód Adriennel, a Hodworks Pirkad című előadása után.

(tovább)
Fájdalomtest I-II-III-IIII.
„A harminc körüli néző is kicsit sok volt”
2015. január 13., 20:00

A Trafóban dübörög a NEXTFESZT, mely az Y generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről – most Vass Imre táncos-koreográfussal.

(tovább)
Nyúzzatok meg - Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara
„Mindenki véleményének létjogosultsága van”
2015. január 12., 18:00

A Trafóban dübörög a NEXTFESZT, mely az Y-generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről, ezúttal Vadas Tamarával.

(tovább)
"Ezeket nekem kell kipróbálni" - interjú Fekete Ádámmal
2015. január 11., 10:30

Fekete Ádám színész, dramaturg, a TÁP Színház oszlopos tagja. A TITÁNium Színházi Tehetségkutató Platformon nyertes Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) című darabot pedig írja és rendezi.

(tovább)
Dekameron - Marco Torrice és Molnár Csaba
„Ha huszonnyolc évesen definiálnám magam, az megölné azt, ami vagyok”
2015. január 10., 15:00

Január 5-én elindult a Trafóban a NEXTFESZT, mely az Y generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk. Molnár Csabát saját rendezése, a Dekameron után kérdeztük.

(tovább)
„Most jól ide lehet az embereket irányítani”
2015. január 9., 12:00

Sorozatunkban a NEXTFESZT alkotóival beszélgetünk. Rendhagyó módon ezúttal a színpadon túlra is elmerészkedtünk: Simkó Beatrixszal, a Trafó kávézójában látható Hangbank című installáció egyik alkotójával készítettünk egy rövid interjút.

(tovább)
„there’s an elephant in every room…”
„Ezek az előadások mind benne vannak a kedvenceimben”
2015. január 8., 18:30

A NEXTFESZT előadásainak alkotóival beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről. Legutóbb a There is an elephant in every room koreográfusát, táncosát, Fülöp Lászlót kérdeztük.

(tovább)
Idegen elemek
„Így egymással is kommunikálhatunk” - HUPS Crew interjú
2015. január 7., 19:00

Elindult a NEXTFESZT, mely az Y generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről. Ezúttal Fehér Dánielt, a HUPS Crew egyik tagját kérdeztük az Idegen elemek című bábkoncert után.

(tovább)
Szerelem - Ördög Tamás, Sárosdi Lilla
„Ha többen képviselünk valamit, akkor az nagyobb figyelmet generál”
2015. január 6., 15:00

Január 5-én elindult a Trafóban a NEXTFESZT, mely az Y generáció művészeti útkereséseire irányítja a figyelmet. Sorozatunkban az alkotókkal beszélgetünk generációbeli jellemzőkről és a fesztivál szerepéről.

(tovább)