Twitter Facebook

Végzős színészek 2015

Sorozatunkban az idén 150 esztendős Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben a tanévben végzőket, Marton László és Hegedűs D. Géza prózai színészosztályának tagjait mutatjuk be. A sorozat írásai keddenként, este 7 óra 7-kor jelennek meg.

Tóth András
Beszélni kell egymáshoz
2015. június 2., 19:07

Tóth Andrásnak hét bemutatója volt az elmúlt évadban. A Miskolci Nemzeti Színházban volt gyakorlaton, láthatták a nézők a Pesti Színházban és az Ódry Színpadon is. Legutóbb Cseh Tamás Frontátvonulás című albumából készített előadást két osztálytársával.

(tovább)
Zoltán Áron
Van egy olyan energia, ami a kezdő színész energiája
2015. május 26., 19:07

Zoltán Áront a közönség saját produkciói mellett láthatja a Miskolci Nemzeti Színházban, a Nemzeti Színházban, januártól pedig a Vígszínház szerződtetett színésze lesz.

(tovább)
Janka Barnabás
Tanítani az embereket
2015. május 19., 19:07

Janka Barnabást oda szerződtették, ahol annak idején megszerette a színházat, de előtte meg kellett küzdjön túlzott korrektsėgėvel. Beszélt a filmezésről, a vidéki színházak helyzetéről és a POSzT-ról is.

(tovább)
ifj. Vidnyánszky Attila
Rajongok a szerelemért
2015. május 12., 19:07

Ifjabb Vidnyánszky Attila mindig is tudta, hogy a színház érdekli, azon belül is egyre inkább a rendezés. Nagymamája a példaképe, és hálás a sorsnak, hogy a “feketeerdőből az aszfaltvárosba” került.

(tovább)
Vecsei Miklós
Szerintem nem válaszok, pillérek kellenek
2015. május 5., 19:07

Vecsei Miklós H. a színészetet is szolgálatnak tekinti, és úgy érzi, ahogy korábban a verseiben, a színpadon is Istennel beszélget. Nagy családban él és nagy családra vágyik. A színházban pedig tíz év múlva is ugyanazokkal dolgozna, akikkel most.

(tovább)
Engem érdekel a veszély
2015. május 1., 19:07

Brassai Tóth János Miskolcon a Kövek című tantermi színházi előadásban, a Parasztoperában és a Robin Hoodban játszik, és két osztálytársával létrehoztak egy Cseh Tamás-estet is, Frontátvonulás címmel. Az első, egyetem utáni évadát a Miskolci Nemzeti Színházban kezdi meg

(tovább)
Csapó Attila
Eddig nem csalódott az ötéves énem abban, aki most vagyok
2015. április 14., 19:07

Csapó Attila most végez Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Már több alkalommal láthattuk a Vígszínházban, ahova pár hete le is szerződtették.

(tovább)
III. Richárd - Szabó Erika
Nagy váltást jelentett az életemben az egyetem
2015. március 24., 19:07

Egy ország ismerte meg Szabó Erikát, amikor több mint egy évtizeddel ezelőtt átvette Tilda szerepét a Barátok köztben. A talkshow-kat és fotózásokat azonban lecserélte az egyetemista életre, amelyre mindig is készült.

(tovább)
Mészáros Blanka
Hogy ne győzzön le mindennap a félelem
2015. március 17., 19:07

Mészáros Blanka idén végez Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter színész osztályában. Julit játszotta a kecskeméti Liliomban, Gabriele-t alakítja a Petra von Kantban, miközben Karnyóné az Ódry Színpadon.

(tovább)
Kibeszélem magamból a körülöttem lévő világot
2015. március 10., 19:07

Zsigmond Emőke most végez Marton László és Hegedűs D. Géza osztályában. Kortársunkká teszi az Ármány és szerelem Lujzáját Budaörsön, és mesebeli Iluskát játszik a Nemzetiben. Versenytáncos volt, ma pedig egyre jobban érdekli a fizikai színház.

(tovább)
Bach Kata - VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Végleg beleszerettem a színházcsinálásba
2015. március 3., 19:07

Bach Kata idén végez Marton László és Hegedűs D. Géza színész osztályában. Szakmai gyakorlatát a Szputnyik Hajózási Társaságnál töltötte, és ő játssza Chloét a kultelőadássá vált Tajtékos napokban.

(tovább)