Twitter Facebook

Schlanger András: közönségbarátabb lesz a nyíregyházi színház


2015. július 14., 12:30

Schlanger András szerint a 2015/16-os évadban az eddiginél is közönségbarátabb lesz a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, melynek repertoárján klasszikus és kortárs, szórakoztató és gondolatébresztő, változatos és érzelemgazdag előadásokat láthat majd a közönség.

A nyírségi teátrumot júliustól irányító igazgató a hétfői évadnyitó sajtótájékoztatón elmondta, a Móricz Zsigmond Színház formájában megújult műsorfüzetének címlapján egy piros színű felkiáltójel figyelmezteti a nézőt arra, hogy új korszak következik a színház életében.

Schlanger András tájékoztatása szerint a társulat az idei évadban tizenkét bemutatót – öt nagyszínpadi, három kamara- és négy gyermekelőadást – tervez színpadra állítani, de befogadja a Nézőművészeti Kft. és a Ziránó Színház egy-egy produkcióját is. Lesz a Belügyminisztérium támogatásával készülő előadás, de műsoron marad majd az Anconai szerelmesek 2, a Hair és a Szibériai csárdás.

Images_28850
Hegedűs Gyula az Ördög szerepében a Vígszínházi ősbemutatón
Nyíregyházán dolgozik majd Szász János, Ivo Krobot, Józsa Imre, Trokán Anna, Vándor Éva és Novák Eszter, de rendez mások mellett Tasnádi Csaba, Schlanger András és Olt Tamás is.

Az évadra szóló bérleteket július 15-től augusztus 20-ig lehet megvásárolni a Művész Stúdióban, majd a megszokott helyen, az Országzászló téren kínálja azokat a színház szervező- és jegyirodája. Schlanger András elmondta, a színház az idei évadban 10-15 százalékos jegyáremelésre kényszerült, de emellett jelentős kedvezményeket is kínál. Újdonságként vezetik be az úgynevezett hétvégi és változónapi bérletet, módosulnak a korosztályos bérletek.

A színházkedvelők a 2015/16-os évadban a nagyszínpadon Gábor Andor Dollárpapa, Molnár Ferenc Az ördög, Bohumil Hrabal Túl zajos magány, Albert Grünwald – Fritz Löhner-Beda – Ábrahám Pál Bál a Savoyban, valamint Moliére Tudós nők című darabjait láthatják.

A Krúdy Kamaraszínpadon Henrik Ibsen Hedda Gabler, ősbemutatóként az Olt Tamás által rendezett Taurin-forradalom, Egressy Zoltán Idősutazás, valamint Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című előadásait tekintheti meg a nagyérdemű. A gyerekeket Rákos Péter – Bornai Tibor A mumus, Fésűs Éva A palacsintás király című darabjaival várják, a Művész Stúdióban pedig a Ziránó Színház Pulcinella kertészkedik, Kardos Tünde – Krámer György Coppélia, valamint Czigány Zoltán Csoda és Kósza című darabjait láthatja majd a közönség.

MTI

Címkék

Schlanger András Móricz Zsigmond Színház

0 hozzászólás