LAPTOPOK.BLOG.HU. Használt laptop oldal

Vásárlási szempontok, jótállási feltételek. Szervizi ellátás, javítás és karbantartás. Alkatrészek

Szinte új használt laptop előnyei: alacsony ár, garancia

árak: használt laptop vásárlás

Jö döntéshez érdemes a vásárlás szempontjait mérlegelni és a hosszabb távú célokat tisztázni.

Használt laptop vásárlása olcsón

Sokan kérdezik internetes fórumokon: Hogyan válasszak használt notebookot? Nem könnyű a tanácsadás, de kiindulási pontnak jó, hogy mind az új, mind a használt laptopok vásárlására hasonló szabályok szerint történhet. Az első szempont sokaknál a kedvenc márka favorizálása. Legtöbben ragaszkodnak egyes gyártókhoz. Az Apple, Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo stb. brend jelenti számukra a vonzó alternatívát.

Legtöbb gyártó maximálisan szem előtt tartja és ellenőrzi a minőséget, megbízható gépeket készítenek.

Szempont a takarékos választás. Például a Lenovo vagy Acer cég termékei sokkal olcsóbban érhetők el, mint az Apple, Dell vagy HP csúcsgépei.

De a bölcs választás legfontosabb kritériuma mégis az, hogy mire szeretnéd használni készülékedet. Itt szerepet játszik

  • az elvárható teljesítmény
  • a mobilitás (hordozhatóság: méret, súly)
  • az autonóm üzemidő (mennyit bír az akkumulátor)
  • karbantartás szükségessége, élettartam

Legfontosabb érv az ár és a garancia

Legyen olcsó a használt laptop. Rrengeteg a hirdetés, se szeri, se száma a webáruházaknak. De nem tudhatod, hogy mit kapsz a pénzedért. A drágát kerülöd, az a túl alacson ár gyanút kelt.

Nagyon fontos, hog a szaküzletben, szervizben vásárolt noteszgépre akár 2 éves teljes körű garanciát is vállalnak. A javítóműheyek kínálata gyakran újszerű, felújított laptop. Érdemes végigpörgetni az ajánlott árukészletet.

Végül vegyük számításba a fenntarthatósági szempontot. Ha lemondunk vadonatúj termékek beszerzéséről, nemcsak a családi költségvetésben marad több pénz. Hanem takarékoskodunk a gyártási folyamat forrásaival (anyagigény, energiaszükséglet) és csökkentjük a potenciálisan károsanyag-hulladékká váló alkatrészek számát is.

Milyen előnyekkel jár, ha nem új a gép?

Használt mobil számítógépet vásárolni előnyös és tudatos döntés.

  1. Költségmegtakarítás. Az egyik legnyilvánvalóbb előny az ár. A felújított berendezések általában jóval olcsóbbak, mint a vadonatújak, így lehetőséget biztosítanak a költségvetésbarát vásárlásra.
  2. Környezettudatosság. Az új elektronikai cikkek előállítása és szállítása komoly hatással lehet a környezetre. Használt termékek vásárlásával hozzájárulhatsz az új gyártmányok iránti kereslet csökkenéséhez, ami csökkenti a környezetre gyakorolt negatív ​​hatásokat.
  3. Stabilitás. Régebbi táskagépekre jellemző, hogy általában strapabíróbbak, mivel a korábbi technológiákat tartalmazó alkatrészek tartósabbak lehetnek. Ezenkívül az idősebb laptopokon általában kevesebb mozgó alkatrész található, így a meghibásodás esélye is kisebb.
  4. Jól bevált termékek. Néhány ilyen termék jól bevált előző gazdájánál és kiváló állapotban lehet. Ezért tökéletesen megfelelhet a szükségleteidnek.
  5. Nagyobb választék. A használtcikk-piac nagyobb választékot kínál, így nagyobb az esélye, hogy megtalálod az igényeidnek megfelelő hordozható PC-t.

Budapesti javítóműhely szolgáltatásai

  • Márkaspecifikus akku és töltőadapter árusítás
  • eredeti és utángyártott töltők nagy választékban
  • wifi kártya javítás és csere
  • memória bővítés - memóriakártyák nagy kapacitással
  • processzor és winchester csere garanciavállalással
  • akkumulátor minden típushoz eredeti kiszerelésben
  • akku töltés helyben: amíg más szervizmunka folyik, készülékének akkumulátorját ingyenesen feltöltik
  • ugyanitt szaktanácsadás

Notebook otthoni munkához

laptop választás - home-office

Honnan ismerheted fel a jó portékát? Valójában mire van szükséged otthoni munkavégzéshez? Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni. Mert egy jó notebook nem feltétlenül csak rendkívül erős, hanem tökéletesen elegendő is a kívánt feladat teljesítéséhez. Ha grafikus, tervező, programozó, filmes szaki vagy, vásárolj erős üzleti gépet. Ha csak szövegekkel kell dolgoznod vagy könyvelői munkát végzel, beérheted szerényebb készülékkel Covid-járvány idején. 

Kedvenc szakmai blogodban olvashatod, hogy a home office munka a pandémiás időszakban egy teljesen új formáját mutatta meg. Több cégnél megtartották ezt a rendszert a korlátozások feloldását követően is. Nem meglepő, hogy ezzel párhuzamosan a laptopgépekre is megnőtt a kereslet, de mindig ott lebeg a szemünk előtt a nagy kérdés, hogy milyen hardvert vásároljunk és hogyan müködtessük.

Például nem minden hordozható számítógépre jellemző a hosszú akkumulátor üzemidő és élettartam. Hogy megtaláld a noteszgépeid számára megfelelő adaptert, ellenőrizd a bemeneti leírásokat, amelyek voltban és amperben szerepelnek. Szorozd meg ezt a két számot, hogy megkapjad a megfelelő teljesítményt wattban.

Védett, céges gépek tisztítása

laptop fertőtlenítés-vírus

Többen is dolgozhatnak egy-egy céges laptopon. Ezek nagyfokú veszélyt jelentenek vírusjárvány idején az alkalmazottak egészségére, ezért gondoskodni kell a megfelelő tisztításról, fertőtlenítésről és vírusmentesítésről. Íme a hivatalos ajánlások a nitebookgépek fertőtlenítéséhe:

A világszervezet ajánlásai röviden összefoglalva:

  • Biztosítsuk a munkahelyek tisztaságát és higiéniáját. Rendszeresen töröljük át fertőtlenítőszerrel azokat a felületeket, melyekhez gyakran hozzáérünk.
  • A közösségi helyiségekben az eszközöket és felületeket legalább 70%-os etilalkohol oldattal töröljük át.
 

Használt notebook = nem új hordozható számítógép. Szervizoldal SEO optimalizálása, PR-cikk támogatások

Szolgáltatói blog keresőoptimalizálása Használt laptop szerviz Budapest kulcsszóra. Weboldal optimalizálás és PR-cikkes linképítés a számítástechnika, IT, komputerek, SEO-Google témakörben működő honlapokra fókuszálva. Olcsó ár, garancia és jótállási idő. Budapesti szerviz honlapjának SEO optimalizálása + PR-cikk elhelyezés