A Szépművészeti manapság jobbnál-jobb kiállításokkal kecsegtet minket, kultúrára kiéhezett halandókat. Hundertwasser után-mellett, most 3 nagy festőművész 41 alkotását nézhetjük meg az épületben. Persze mellettük még számos nem annyira elismert, de mindenképpen kitűnő alkotók (Derain, Braque, Gris vagy Léger) munkája vár felfedezésre. Picasso - talán nem kell bemutatni őt senkinek, Klee és Kandinszkij is a 20. század avantgardjának elit krémjéhez tartozik, kis eperként színesítve a századeleji kavargó művészet tortáját. A kiállítás kurátora, Geskó Judit kitűnő ízléssel csapott le a svájci Rupf-gyűjteményre, és neki köszönhetően hazánkban január 28-ig láthatóak a remekművek.
Friedrich Stowasser, vagy ha jobban tetszik Hunderwasser, a 20.század talán legegyedibb művésze, aki különcségét összetéveszthetetlen stílusával alapozta meg és változtatta a formabontás máig leghíresebb alkotójává. A századfordulón elhunyt művészre olyan alapjaiban különböző ágazatok voltak jelentős hatással, mint a naiv festészet, az informel, vagy Antoni Gaudí építészete. Multifunkciós alkotó, legyen szó grafikáról, festményről, bélyegről, épületről vagy akár szőnyegről. Műveiben megelevenedik saját filozófiája, hiszen az emberi jogok, a világbéke valamint a környezetvédelem elszánt harcosaként tartották számon. Különleges, összetéveszthetetlen formák és színvilág. Épületeire az ember nem úgy néz, mint egy funkcionális lakó- vagy irodaházra, hanem mint egy valódi műalkotásra.

A Szépművészeti Múzeumban most mindenki tanúja lehet a csodának. Megint csak azt írom, aki teheti nézze meg, szerintem érdemes! Festmények, fotók, kárpitok, sokminden ami fontos.

2007. október 11 – 2008. január 13.