napi érdekes

Napi érdekesség: Rafflesia a világ legnagyobb virága

April 25, 2016

A Rafflesia a világ egyik legnagyobb élősködő növénye, ami olyan, mint egy virág. Nincsen szára, se gyökere, Többek között Borneon is őshonos és nagy szerencse kell ahhoz, hogy ilyet láthasson az ember. A Rafflesia ugyanis 9 hónapon keresztül nő, majd 5 napon keresztül virágzik csak. Állítólag rothadó húshoz hasonló szagot áraszt ki magából, amelyet szerencsére nem éreztem a bambuszállvány túloldaláról, amely mögött állhattam, amíg megcsodáltam. 

Napi érdekesség: Kókuszrák

Október 27, 2015

Tudtad, hogy a kókuszrák a világ legnagyobb szárazföldi ízeltlábúja?
És tudtad, hogy a kókuszráknak annyira élesek az ollói, hogy képes kinyitni a kókuszdiót?

Nemcsak, hogy képes, de fel is mászik a pálmafára hogy megkaparinthassa és megehesse azt. Éppen ezért pálmatolvajnak is nevezik egyes helyeken.

Az állat több tenyérnyi méretű, kék színű és akár 4-5 kilogrammot is nyomhat egy nagyobb példány.

Gyönyörű!

Napi érdekesség: Durian, a gyümölcsök királya

Október 6, 2015

Aki kóstolta már az tudja: ezt a gyümölcsöt vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon lehet utálni. Közép út nincsen. A durián egy viszonylag nagyobb méretű, tüskés külsejű gyümölcs, amely fán nő. Ázsiában rengeteg helyről (hostelek, buszok) ki van tiltva kellemetlen, büdös szaga miatt.

Napi érdekesség: KLIA2

Október 4, 2015

A KLIA 2 Kuala Lumpur Nemzetközi Repülőtere, ide jönnek be az AirAsia járatok. Többször töltöttem már itt az éjszakát de az alábbi dologra csak ez alkalommal lettem figyelmes.

Azt eddig is tudtam, hogy van ivóvíz lelő hely, hiszen szinte minden reptéren van.

De a 3. emeleten levő baba-mama vécében, nemcsak hogy ivóvíz, de forró víz automata is található. Ha van nálunk Nescafé por, vagy tea filter, ingyen szerezhetünk hozzá forró vizet. 

Pages