Hogyan jussunk el Nepálba kevesebb, mint 60 ezer forintért?

Október 9, 2014

Ne mondja nekem senki hogy utazni drága. Legalábbis mindig meg lehet találni a módját annak, hogy ne költsünk feleslegesen. Ha szánsz egy kis időt a repülőjáratok megtervezésére, picit utánajársz mit hogyan érdemes és kihasználod az internet adta lehetőségeket, akkor meglepődve tapasztalhatod, hogy milyen olcsón el lehet jutni szebbnél szebb helyekre.

Hadd mutassam meg, hogyan utazok Nepálba kevesebb, mint 60 ezer Ft-ért.

Jó, ez csak egy útra, na de akkor is.

Ha átlagos jegyárakat nézünk, az egy útra való repjegy legalacsonyabb ára a Budapest – Kathmandu útvonalon 181 700 Ft. Ezt a Qatar légitársaság honlapjáról tudom. De ha a skyscanner.net összehasonlítását veszem alapul, akkor is ezt írja ki.

Elmondom én hogy csináltam.

Vettem egy egyirányú jegyet a Wizzairnél Budapest-Dubaj útvonalon 23 000 Ft-ért október 29-ére. Ehhez még hozzájött a feladandó poggyász ára ami 7500 Ft.

Tehát összesen 30 500 Ft.

Két hónapja kiváltottam a Wizzair hitelkártyát, amely mellé kaptam egy 20 000 Ft-os ajándékutalványt és ajándék Wizz klubtagságot. Az utalványt felhasználta

m, tehát ennek a jegynek a végösszege így csupán 10 500 Ft lett.

Ehhez vásároltam egy Dubaj-Kathmandu jegyet a Flydubai légitársaságnál október 30-ra, amely poggyásszal és adókkal együtt mindösszesen 49 182.5 Ft-ba került egy útra.

Ha összeszámoljuk, akkor:

23 000 Ft + 7500 Ft – 20 000 Ft + 49 182.5 Ft = 59 682.5 Ft

Mivel a Wizzair DWC reptérre repül Dubajban, én pedig DXB reptérről repülök tovább Kathmanduba, ehhez még hozzá kell számolnom a Dubaji helyi tömegközlekedés díját, ami nem több mint 14 AED (maximum ennyit vesz le a tömegközlekedési kártya egy nap), azaz 900 Ft. A reptéren csövezés ingyenes, azt nem számolom bele, ugyanis a gép este 9-re érkezik, reptérről reptérre vándorlás maximum 2 óra és a második járat másnap délben indul, tehát aludni kell valahol.

IMG_7420

Ha nem akarsz a reptéren aludni, ajánlom a www.couchsurfing.org oldalt, ahol találhatsz magadnak egy kanapét, ahol eltöltheted az éjszakát más otthonában ingyen, ráadásul ismeretséget is köthetsz.

Aki ezeket a “kellemetlenségeket” vállalja, azt bárorítanám, hogy hasonlóan járjon el.