A következő címkéjű bejegyzések mutatása: űrdivat. Összes bejegyzés megjelenítése
A következő címkéjű bejegyzések mutatása: űrdivat. Összes bejegyzés megjelenítése

2009.11.28.

A nap ruhája: Hőtartó alufólia ruha a Comme des Garcons-tól

Nem tudom eldönteni, hogy ez most az űrdivat kategóriájába tartozik-e vagy inkább egyszerűen csak a fémesen csillog.
Az alufólia-szerű hőtartó high-tech anyag inkább űrdivatra utal, ami akár szélsőséges körülmények között is megvédi viselőjét, bár ezzel azért némi ellentétben van, hogy nincs ujja és csak térdig ér, de mindegy.
Mindenesetre a fekete virágos díszítés tompítja az alufóliába csavartság hatását, sőt, számomra egészen vonzóvá teszi ezt a kis ruhácskát. Kár, hogy nem láthatjuk élő modellen.
890€ ITT.

2009.09.15.

UGG csizma - újratöltve, azaz megtoldvaSoha nem fogynak ki az új öteletekből az UGG fazonú csizmák tervezői. A legújabb ötlet, mivel divatba jöttek a combig érő csizmák (mint például ez a Stella McCartney műbőr csizma 951€-ért), hosszú toldással látja el az általam űrcsizmának nevezett lábbelit. Nem sok van már hátra addig, míg ehhez egy overallt csatlakoztatnak és trattatataaa kész is a teljes űrruha. Jó, ez egyáltalán nem úgy néz ki így barna színben, viszont EZ annál inkább.

A combig érő szárú UGG fazonú csizma ITT megvehető 348€-ért.

2009.07.23.

Kedvencem, a futurisztikus űrdivat még mindig tarol

A science-fiction divat univerzumában még mindig a fényes, csillogó anyagoké, 3D-holografikus mintáké és egyéb szögletes, figyelemfelkeltő effekteké a főszerep.

Alexander McQueen, Maison Martin Margiela, Givenchy, Gareth Pugh, Vivienne Westwood, Proenza Schouler, Hussein Chalayan, Calvin Klein

2008.11.21.

Kiállítás a jövő anyagaiból az űrdivat jegyében

Én, aki mindig buzgón adom hírül az űrdivat legújabb felbukkanásait, most ismét komoly megnyilvánulását kell, hogy bejelentsem a divat ez irányba fordulásának.
Futurotextiel 08 címmel olyan kiállítást rendeztek Belgiumban, ami a textil-szektor extrém és innovatív válaszait mutatja be a világ változására, mintegy utat kíván mutatni a jövőbe.
Az üzenet a következő: El kell felejtenünk a gyapjút és a pamutot. Az új high-tech textíliák Teflonból, meg egy aramid nevű anyagból készülnek. Ez a kiállítás összemossa a határvonalat művészet-divat és tudomány között.
Bemutattak néhány extrém "ruhadarabot" is. Több űrruhát is láthatunk, ezen kívül egy bizarr fűvel benőtt kreáció (?), világító ruha, világító textília is megjelenik a meghírdetett anyagban.
Belgiumban élvén, elképzelhető, hogy meglátogatom, ezt a kiállítást, ha már úgyis folyton prófétaként zengem az űrdivat eljövetelét.
Bővebb információt ITT és ITT lehet taláni a kiállításról.
Sajnos nem sok képi anyagot találtam hozzá:


Csillogó ezüstpikkelyes leggings, neked tetszik?

Nekem ez a mániám, tudom, de ebben is az űrdivat közeledését látom. :-)))
Összeállításban ezzel a fekete Karl Lagerfeld blézerrel és fehér pólóval nem nézhetetlen, de el tudom képzelni a hatást, ahogy ebben akárki végiglibben az utcán. Persze elengedhetetlen, mint bármilyen leggings viseléséhez, a nagyon vékony alkat.

Les chiffoniers 620€.

2008.11.15.

Az UGG és az űrdivat

Az a véleményem az UGG csizmákról, hogy ezek is jelzik az általam már megjósolt űrdivat közeledtét hmm hmm... Pont úgy néznek ki, mint az űrhajós-öltözék csizmái. Ahogy megláttam ezt a csillogó ezüst színű darabot, megint felsejlett előttem a közeli űrruha-korszak csillogó overallokkal és fémszínű UGG csizmákkal.
149 fontért ITT megvásárolható.


2008.11.02.

Már megint az űrdivat. Ez már jelent valamit!

Időről időre hírül adjuk az űrkorszak újbóli közeledését. Most Pam Hogg brit divattervező kollekciójában tűnt fel az űrdivat, ami úgy tűnik, hogy ha lassan is, de megállíthatatlanul szivárog a divat világába, végül pedig teljesen átveszi majd a hatalmat és mindannyian fényes ovarallokban fogunk majd járni.
Egyenlőre viszont csak az részesül ebben az örömben, aki megvásárolja Pam Hogg űrkollekciójának egyik darabját borsos áron.

2008.10.10.

Jön az űrdivat? Balenciaga

A Balenciaga márkanevet igazán nem lehet az unalmas jelzővel illetni. Őszi-téli kollekciójuk is eléggé futurisztikusra sikeredett. Úgy látszik az űrdivat irányába halad a világ. Láthattunk itt szemelvényeket a Miu Miu őszi kollekciójából, ami szintén mintha ebbe az irányba mutatna. Még a manökenek is mintha ufók volnának.


Ki-ki döntse el tetszik-e vagy nem.
2008.10.02.

Jön az űrdivat?


Mi ez már megint???


Mintha valami 80-as évekbeli ifjúsági sci-fi jelmezei közül halászták volna elő ezeket a színpompás darabokat.


Öööö...ezek egy új divatmárka kollekciójából valók: Moon Spoon Saloon. Hát igen, már a nevük alapján is sejthető, hogy a marslakóknak, azaz a holdlakóknak készítenek ruhákat. Egészségükre.


Arra gondolok, hogy ha valaki megveszi ezeket a ruhákat, vajon milyen alkalmat választ a viselésükre?

Népszerű bejegyzések

Blog Widget by LinkWithin