A gyerekek különösen élvezik az ilyesmit, hiszen pillanatok alatt bohóccá, robottá vagy éppen hercegnővé változhatnak. Farsang idején különösen nagy élmény nekik, hiszen kitűnhetnek a többiek közül, és a jelmezükkel is könnyedén összhangba hozhatjuk. Az arcfesték sem számít már különlegességnek (drogériákban is beszerezhető), használata pedig semmivel sem bonyolultabb a napi sminkelésnél.

 

 

Szükséges anyagok és eszközök:

  • Arcfesték sárga, narancssárga, piros, rózsaszín, lila, kék, fehér, fekete színekben (fontos, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, minőségi termékkel dolgozzunk)
  • Csillámos arcfesték
  • Ecsetek különböző méretben (akár sminkecsetek is)
  • Fültisztító pálcika (az esetleges hibák egyszerű javítására)
  • Sminkszivacs
  • Nedves mosogatószivacs (az ecsetek lehúzásához, nedvesítéshez)

 

Amit érdemes tudni az arcfestékről: A vizes alapú arcfestékekkel könnyű dolgozni, elegendő pár csepp vizet cseppenteni a festékbe, és ezután szivaccsal vagy ecsettel felvihető az arcra. Száradás után megérinthető, nem maszatolódik. Langyos szappanos vízzel vagy kozmetikai törlőkendővel könnyedén lemosható. A színes keverhetők is egymással, így nem muszáj egy teljes palettát vásárolni, az alapszínek is megteszik.

 

A hercegnőminta elkészítése

1. A szivárvány színeiben fessük meg szivaccsal a pillangót. Felül a sárga színnel kezdjük, majd a narancssárga, piros, rózsaszín, lila és kék festékkel dolgozzunk a színeket finoman összemosva. A kék festékkel alakítsuk ki a kacskaringós vonalakat. Egyes színeket ki is keverhetünk (pl. narancssárga és lila)!

2. Az alapra vigyünk fel a csillámot. A homlok közepére fessünk ecsettel sárga koronát. Díszítsük a pillangót fehér kacskaringós vonalakkal és pöttyökkel, valamint cseppformákkal.

3. Az arc mindkét oldalára fessünk piros szívet. Az ajkat is pirosítsuk. Fekete festékkel kontúrozzuk a koronát, a szíveket, és hangsúlyozzuk a kacskaringós vonalakat. A fekete vonalakra és az ajakra vigyünk fel csillámot.

További szuper ötleteket találtok a Csillámos arcfestés című Színes Ötletek könyvben (katt a képre):

big_142032.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy ne maradj le a következőről sem!